Windas Futbol Okulu İstanbul’da

Alman ekolü futbol öğretimi yapan Windas. yaz kampanyasıyla birlikte İstanbul’da faaliyetine başladı.Türkiyede ilk defa uygulanacak olan 2 ile 10 yaş grubu arası çocukları yetiştirmek için yıllardır avrupada faaliyet gösteren çocuk futbol okullarının aynısı artık İstanbulda’da faaliyet gösterecek.TFF onaylı bu okulun başında Akademik kariyerini Almanyada yapan başarılı bir Türk Teknik Direktör var.
Avrupada yıllardır uygulanan ve futbol yaşının 2’ye inmesininde yetişen futbolcularda çok büyük faydalar sağlandığı gerçeğini ortaya koyan ” erken yaş futbol eğitimi” otoriteleri minikler kategorisinin futbol kalitesini yükselten en zorunlu ve faydalı eğitim olduğu görüşünü ispatladılar.bunun en çarpıcı örneklerinden biriside 4 yaşındaki Archie Shepherd,Arsenal ve West ham takımlarının antremanlarına çağırıldı. Archie 3 yaşındayken ilk olarak Chelse nin yaz okuluna gi,den küçük Messi şu an,Westham united in U_6 akademizinde idmanlara çıkıyor.
Windası’ın başkanı Abdülkadir Ünal Türk çocuklarının da çok kabiliyetli olduklarını ancak geç başladıklarını ifade ederek ”Türkiyede futbola Avrupadaki gibi önem verilmediğinden dolayı,kategori olarak geç başlanıyor. bu bakımdanda handikapları ilerki yaşlarda görebiliyoruz.Türkiyedeki futbol başlama yaşı maalesef 12. seçmelerde 10 yaştan sonra yapılıyor. Vücudun esneklik , çocuğun dikkat melekelerinin 2 yaşında ele alındığını düşünürsek daha faydalı olduğunu zaten yapılan çalışmalardanda anlıyoruz..” dediAbdülkadir Ünal gelen taleplerin çokluğundan etkilendiğini ancak saha konusunda destek alamadıklarını belirterek ”Kadıköy belediyesinin konu ile yakından ilgilenmesi beni çok memnun etti ” dedi. Şimdilerde çalışmalarını kartal Ahmet Şimşek koleji spor kompleksinde sürdüren Ünal yakında yeni 2 saha ile mini,klere hizmet verecek. Ünal web sitesinin ziyarete açık olduğunuda sözlerine ekledi .web: akademikfutbol.com info@akademikfutbol.com.