DOLAR 33,0938
EURO 36,0584
ALTIN 2.602,33
BIST 11.149,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

İstanbul’da Dev Turnuva yarın başlıyor

İstanbul’da Dev Turnuva yarın başlıyor
10.07.2019
A+
A-

Bu yıl 47’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Yaşar Doğu Serbest ve Kadınlar Güreş Turnuvası yarın İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonunda başlıyor. Olimpiyat ve dünya şampiyonalarını bir araya getirecek olan turnuva mini dünya şampiyonası olma niteliğini taşıyor. 

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda 11-14 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek organizasyon, olimpiyat ve dünya şampiyonalarını bir araya getirecek.

Dünya Şampiyonası havasında geçmesi beklenen turnuva erkekler serbest stil ve kadınlarda gerçekleştirilecek. Turnuvada yaklaşık 35 ülkeden 300 güreşçi mindere çıkacak.

Türk Milli Takımı, organizasyonda Taha Akgül, Yasemin Adar, Rıza Yıldırım, Selahattin Kılıçsallayan, Selim Yaşar, Cengizhan Erdoğan, Yakup Gör, Enes Uslu, Barış Kaya, Muhammet Nuri Kotanoğlu, İbrahim Bölükbaşı, Fatih Yaşarlı, Baki Şahin, Evin Demirhan, Buse Tosun ve Bedia Gün gibi iddialı isimlerle mücadele edecek.

Güreşte iddialı ülkelerden ABD, Azerbaycan, İran, Almanya, Kazakistan, Özbekistan, Macaristan, Ukrayna, Hindistan, Bulgaristan ve Romanya da güçlü isimlerle turnuvaya katılacak.

Turnuvada olimpiyat ve dünya şampiyonları ABD’li Jordan Burroughs, İranlı Hassan Aliazam Yazdanicharati, Azerbaycanlı Şerif Şerifov, ABD’li Kyle Snyder, olimpiyat madalyalı dünya ve Avrupa şampiyonu Küba asıllı İtalyan Frank Chamizo, 2016 Rio Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan Kanadalı Erica Wiebe de yer alacak.

MUSA AYDIN: “İSTANBUL’DA MİNİ DÜNYA ŞAMPİYONASI YAPILACAK” 

  1. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Güreş Şampiyonasının mini Dünya şampiyonası  olma niteliğini taşıdığını belirten Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın “ Yaklaşık 35 ülkeden 300’e yakın güreşçiyi İstanbul’da ağırlayacağız. Dünya şampiyonası ve Olimpiyatlara puan vermesi nedeniyle tüm ülkeler bu şampiyonaya büyük önem veriyorlar ve en iyi güreşçilerini getirdiler. Bizde iyi bir takımla mücadele edeceğiz. Kadromuzda Avrupa ve Dünya şampiyonalarında büyük başarılar elde etmiş güreşçilerimiz var. Hedefimiz takım halinde hem erkekler hem de kadınlarda şampiyonluk” şeklinde konuştu. Sadece İstanbul’da ki değil tüm Türkiye’deki güreş severleri Yaşar Doğu Güreş Turnuvasına davet eden Aydın “Bu yıl müsabakalar gerçekten çok zevkli geçecek. Dolayısıyla tüm güreş severleri 11-14 Temmuz tarihlerinde İstanbul Olimpik Spor Salonunda yapılacak olan Uluslararası Yaşar Doğu Serbest ve Kadınlar Güreş Turnuvasına davet ediyorum. Mindere çıkacak olan güreşçilerimizede başarılar diliyorum “ dedi.

GÜREŞLER YARIN BAŞLIYOR

Uluslararası Yaşar Doğu Serbest ve Kadınlar Güreş Turnuvası yarın başlıyacak ve Pazar günkü finallerle sona erecek.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.