G-TQCBD7NNX5
Dolar 45,2007
Euro 52,9345
Altın 6.637,31
BİST 14.394,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 24°C

Avrupa’da Voleybol Coşkusu: Sırada Ziraat Bankkart Var

Avrupa’da Voleybol Coşkusu: Sırada Ziraat Bankkart Var
04 Mayıs 2026 18:43
A+
A-

Sıradaki Gelsin

Önce Kadınlar CEV Cup Şampiyonası’nda Galatasaray Daikin’in şampiyonluğuyla büyük onur duyduk. Hemen arkasından VakıfBank’ın CEV Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu ile de onurun onurunu yaşadık. Finalde VakıfBank’a 3-1 mağlup olup gümüş madalyanın sahibi olan Eczacıbaşı Dynavit ile de büyük sevinç yaşadık. Şimdi sıradaki gelsin diyoruz.

vb

Sırada Ziraat Bankkart Var

Galatasaray Daikin ve VakıfBank’ın şampiyonluğundan sonra şimdi sıra Ziraat Bankkart’ta.

Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi’nde temsilcimiz Ziraat Bankkart, 16-17 Mayıs 2026 tarihlerinde İtalya’da düzenlenecek yarı final karşılaşmalarında ülkemizi temsil edecek. Ziraat Bankkart’tan da umutluyuz ve şampiyonluk bekliyoruz. Yolları açık olsun.

Kadınlarda 3, Erkeklerde 5 Takım Avrupa’da Yok

CEV Avrupa Kupaları’nda kadınlarda 6, erkeklerde de 6 takımla katıldığımız şampiyonalarda, kadınlarda 3 takımımız, erkeklerde de 5 takımımız elendi. VakıfBank, Eczacıbaşı Dynavit ve Galatasaray Daikin ile mutlu sona ulaştık.

CEV Şampiyonlar Ligi’nde kadınlarda Fenerbahçe Medicana ve Zeren Spor çeyrek finalde, CEV Cup’ta THY 8’li finalde elendi. Erkekler CEV Şampiyonası’nda Ziraat Bankkart, yarı finale kalan tek takımımız oldu. Halkbank ve Galatasaray HDI Sigorta gruplarda elendi.

CEV Cup’taki temsilcilerimizden Fenerbahçe Medicana çeyrek finalde, Alanya Belediyesi 8’li finalde, CEV Challenge Kupası’nda da Altekma yarı finalde elendi.

gs

Övünsek Mi, Üzülsek mi?

CEV kupalarında 12 takımla katıldığımız şampiyonalarda 8 takımımız elenirken 2 şampiyonluk, bir de gümüş madalya kazandık. Bir takımımız da maç gününü bekliyor. Övünsek mi, üzülsek mi? Anlamak zor.

Ama bazıları bu 2 şampiyonluğu yere göğe sığdıramıyor. Televizyonlarda reklamlarla “voleybol ülkesiyiz” diye sloganlar atılıyor. Ne derece doğru? Dünya ve Avrupa’nın en iyi oyuncularını alıp bunlarla kazanılan şampiyonluklarla övünüyoruz.

ecz

Kendi Sporcularımızla Şampiyonluklar Kazanalım

VakıfBank, Eczacıbaşı Dynavit, Fenerbahçe ve Galatasaray takımları 5-6 yabancı sporcu alıyor. Lig maçlarını 3 yabancı oyuncuyla oynarken, diğer yabancı oyuncuyla değişiklik yapıyor. Bizim sporcularımız yedekte kalıyor. Sonra maç oynamayan sporcularımızla millî takım oluşturuyoruz. Antrenörler de yabancı. Yabancı sporcuları alıyor, kariyerini yükseltiyor.

Bunlara ödenen paralar da uçuk. Avrupa bu uçuk paraları vermediği için koşa koşa bize geliyorlar. Diğer takımlarımız da bu geleneğe uyup 2. ve 3. derece yabancı sporcuları alıyor. Eczacıbaşı, VakıfBank ve Galatasaray ile mücadele etmek zor. Başarı yok.

zb

Yabancı Hayranlığını Bırakın, Kendi Sporcularımızı Yetiştirin

Büyük olarak değerlendirdiğimiz kulüplerimiz ve diğer kulüplerimiz, yabancı hayranlığından vazgeçin. Yerli sporcularımıza ve yerli antrenörlerimize dönün. Yabancı sporcu alacaksanız da 2 sporcuyu geçmesin.

VakıfBank, Eczacıbaşı, Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının başına hangi Türk antrenörü getirirseniz getirin, aynı başarıyı alacaktır. Asgari ücretin 3 kuruş olduğu ülkemizde para dağıtıyoruz. Yazık ki yazık. Bu yabancı antrenörler diğer takımlarımızın başına geçsin. Dereceye girecek mi? Görelim!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.