DOLAR 33,0958
EURO 36,0510
ALTIN 2.593,68
BIST 11.154,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Bahçeşehir Koleji son topta yıkıldı

Bahçeşehir Koleji son topta yıkıldı
04.12.2020
A+
A-

Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin yedinci hafta erteleme maçında Pınar Karşıyaka’ya konuk oldu. Kırmızı Ejderhalar, farkı bir ara çift hanelere kadar çıkarsa da son topu savunamadı ve rakibine 82 – 79 mağlup olarak bu sezon ligdeki altıncı yenilgisini aldı.

Kırmızı Ejderhalar maça İsmet Akpınar, Thomas Akyazılı, JamalJones, PeytonAldridge ve JoshOwens; ev sahibi Pınar Karşıyaka ise Metecan Birsen, Raymar Morgan, Tony Taylor, AmathM’Baye, Yunus Emre Sonsırma beşiyle başladı.

Maça Thomas Akyazılı’nın etkili oyunuyla başlayan Bahçeşehir Koleji skorda 8 – 2 öne geçince ev sahibi ekip çeyreğin bitimine 8 dakika 9 saniye kala erken bir mola aldı. Pınar Karşıyaka molanın ardından TonyTaylor’la hücumda etkinliğini artırsa da Kırmızı Ejderhalar çeyrek sonuna kadar farkı korudu ve maçın ilk dörtte birlik bölümünü 19 – 13 önde geçti.

Bahçeşehir Koleji ikinci çeyreğe Erkan Yılmaz ve Burak Can Yıldızlı’nın etkili oyunuyla girdi ve ilk beş dakikayı 29 – 20 önde kapattı. Bahçeşehir Koleji çeyreğin kalan bölümünde savunma sertliğini biraz düşürünce fark kapandı ve soyunma odalarına Bahçeşehir Koleji’nin 39 – 34’lük üstünlüğüyle gidildi.

Bahçeşehir Koleji ikinci yarıya hücumda tutuk başladı ve ilk beş dakikayı 44 – 42’lik skorla Karşıyaka’nın gerisinde geçti. Çeyreğin kalan bölümünde iki takım da skor üretmekte zorluk yaşadı ve maçın son dörtte birlik bölümüne 51 – 51’lik eşitlikle girildi.

Kırmızı Ejderhalar son çeyreğe JoshOwens ve ErickGreen’in etkili oyunuyla başlayarak skoru 53 – 59’a getirince, Pınar Karşıyaka maçın bitimine 7 dakika 22 saniye kala molaya başvurdu.Bahçeşehir Koleji moladan ErickGreen’in sayılarıyla döndü ve maçın sonuna 6 dakika 10 saniye kala farkı çift hanelere çıkardı (57 – 67). Ev sahibi ekip; AmathM’Baye ve TonyTaylor’ın dış atışlarıyla farkı 3’e indirince, son 2 dakika 44 saniyeye girilirken Bahçeşehir Koleji molası geldi. Maçın son 1.3 saniyelik bölümüne 79 – 79 eşitlikle girilirken Pınar Karşıyaka, moladan AmathM’Baye’nin üçlüğüyle döndü ve maçı son topta kazanmış oldu.

Bahçeşehir Koleji adına maçın en skorer isimleri; 20 sayıyla ErickGreen (1 asist, 1 ribaund), 16 sayıyla JamalJones (4 ribaund, 1 asist) ve 10 sayıyla PeytonAlridge (2 ribaund) oldu.

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Zafer Aktaş, maçtan sonra yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: ‘’Öncelikle Karşıyaka’yı tebrik ediyorum. Çarşamba günkü Galatasaray mağlubiyetinden sonra bu maç, yaralarımızı sarmak açısından önemliydi. Yarın Ankara’ya geçip pazar günü OGM Ormanspor’la çok önemli bir maça çıkacağız.

Maçın sonundaki faul problemi bizi ciddi anlamda etkiledi. Özellikle oyun kurucu pozisyonunda İsmet’i kaybetmemiz, bizi hücum organizasyonlarında sıkıntıya soktu. Takımımın iyi mücadele ettiğini düşünüyorum.’’

Kırmızı Ejderhalar sıradaki maçında, ING Basketbol Süper Ligi’nin 11. Haftasında, 6 Aralık Pazar günü OGM Ormanspor’a konuk olacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.