DOLAR 33,0988
EURO 36,0240
ALTIN 2.588,44
BIST 11.163,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Galatasaray, Bahçeşehir’i zorlanmadan geçti  

Galatasaray, Bahçeşehir’i zorlanmadan geçti   
02.12.2020
A+
A-

Bahçeşehir Koleji, 2020 – 21 ING Basketbol Süper Ligi’nin 10. haftasında Galatasaray’ı ağırladı. Galatasaray, Bahçeşehir Koleji’ni 95-78 mağlup etti. Bahçeşehir Koleji ligdeki beşinci yenilgisini aldı.

Kırmızı Ejderhalar maça İsmet Akpınar, ErickGreen, JamalJones, Burak Can Yıldızlı ve JoshOwens; konuk ekip Galatasaray ise DarylMacon, Yiğit Arslan, Göksenin Köksal, BrockMotum ve AlexTyus beşiyle başladı. Bahçeşehir Koleji maçın başında skor üretmekte güçlük çekerken, Galatasaray’ın 7 – 0’lık serisinin ardından çeyreğin bitimine 7 dakika 15 saniye kala mola aldı. Konuk ekip moladan da iyi döndü ve son periyodun son beş dakikalık bölümüne 14 – 2 önde girdi. Çeyreğin ikinci bölümünde hücumda vites artıran Bahçeşehir Koleji oyuna ortak oldu ve maçın ilk dörtte birlik bölümü Galatasaray’ın 23 – 15 üstünlüğüyle bitti.

Kırmızı Ejderhalar ikinci çeyreğe 5 – 0’lık bir seriyle başlayınca sarı – kırmızılı ekip, devrenin bitimine 8 dakika 49 saniye kala molaya başvurdu. Molanın ardından da müdafaa sertliğini koruyan Bahçeşehir Koleji, ilk yarının sonuna 5 dakika kala skoru 28 – 30’a getirdi ve rakibini bir kez daha mola almaya zorladı. Sarı – kırmızılı takım devrenin son bölümünde oyunun kontrolünü bir kez daha ele geçirdi ve soyunma odasına 46 – 37 önde girdi.

Galatasaray ikinci yarıya iyi başladı ve ilk üç dakikada farkı yeniden çift hanelere çıkarınca Bahçeşehir Koleji molası geldi (43 – 55). Kırmızı Ejderhalar çeyreğin kalan bölümünde savunmada rakibini durdurmakta sıkıntı yaşadı ve maçın son dörtte birlik bölümüne 70 – 56 geride girdi.

Galatasaray, son çeyreğe 4 – 0’lık mini bir seriyle başlayarak skoru 74 – 56’ya getirdi ve ilk dakikanın içinde Bahçeşehir Koleji molası geldi. Kırmızı Ejderhalar molanın ardından ShannonEvans’la farkı belli bir seviyede tutmaya çalışsa da son beş dakikaya 82 – 64 önde girdi. Maçın son bölümünde farkı koruyan Galatasaray sahadan galip ayrıldı. Bu sonuçla Bahçeşehir Koleji, bu sezon ING Basketbol Süper Ligi’ndeki beşinci yenilgisini aldı.

Bahçeşehir Koleji adına maçın en skorer isimleri;17 sayıyla ShannonEvans (8 asist, 3 ribaund), 14 sayıyla ErickGreen (4 asist, 1 ribaund) ve 13 sayıyla Thomas Akyazılı (1 ribaund, 1 asist) oldu.

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Zafer Aktaş, maçın ardından yaptığı açıklamalarda şu ifadelerde bulundu: ‘’Son birkaç maçtır ortalama 70 – 72 sayıya müsaade ediyorduk ancak bugün 95 yedik. Bugün başta Macon olmak üzere Galatasaray oldukça yüzdeli attı. Milli aranın bize yaramadığı açık. Düzenlerimizi oturtmak ve yeni oyuncularımızın adaptasyonu için zamana ihtiyacımız var. Cuma Karşıyaka, pazar Ormanspor ve çarşamba da Partizan deplasmanında oynayacağız. Bu bölümde elimizden geleni yapıp iyi sonuçlar elde etmek istiyoruz.’’

Kırmızı Ejderhalar, 4 Aralık Cuma günü 7. Hafta erteleme maçında Pınar Karşıyaka’ya konuk olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.