DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Belçikalı’nın ikinci etap zaferi  

Belçikalı’nın ikinci etap zaferi   
05.09.2020
A+
A-

Fransa Bisiklet Turu’nın ilk haftasına damgasını vuran Belçikalı Voutvan Aert oldu. Jumbo Wisma’nın 26 yaşındaki pedalı, ikinci etap birinciliğini kazandı.

 Haber: Cem Çetin

Fransa Bisiklet Turu’nun Millau-Lavaur arasında koşulan 168 km’lik 7.etabını Jumbo Visma’dan Belçikalı VoutvanAert kazandı. Bitiş çizgisini 3 saat 32 dakika 03 saniyede geçen Van Aert’ın arkasından ikinciliği Norveçli Hagen (NTT Pro Cycling), üçüncülüğü ise Fransız Coquard (B&B Hotels-VitalConcept) aldı. Etabın başlarında Bora-Hansgrohe takımının yaptığı atak, etabın favori sprinterlerinin geride kalmasına neden oldu.

Sprinterler döküldü

Son derece ilginç görüntülerin yaşandığı 7.etap, sprinterler için kötü sonuçlandı. Bugünkü etabın favorileri arasında gösterilen İrlandalı Sam Bennett, etabı birinciden 14 dakika 32 saniye sonra 114.sırada bitirip, yeşil mayoyu Petar Sagan’a kaptırdı. Hayal kırıklığı yaşayan bir başka sprinter genel klasman üçüncüsü Sloven TadejPogocar oldu. Sloven pedal, birincinin 1 dakika 21 saniye gerisinde kalınca, 7.etap sonunda genel klasmanda 16.sıraya geriledi. Bennett, Pogocar gibi 3.etabın birincisi Avustralyalı CalebEwan, İtalyan GiacomoNizzolo gibi sprinterler de hedefledikleri performansı ortaya koyamadı.

Beşinci etabı kazanan Belçikalı Van Aert, 7.etapta da rakiplerini geride bıraktı. Bitişe doğru küçük bir grubun içinde yer alan Van Aert, harika bir sprint finaliyle 2 gün içinde 2.etap birinciliğine uzandı. Bugünkü etap sonunda Adam Yates, genel klasmandaki ilk sıradaki yerini korudu. Yates’i 3 saniye zaman farkıyla Sloven PrimozRogliç izliyor. Bugünkü etapta son derece başarılı bir performans ortaya koyan Fransız Guillaume Martin, Yates’in 9 saniye gerisinde 3.sırada bulunuyor. Son şampiyon Kolombiyalı EganBernal, 4.sıraya yerleşti. Yates ile Bernal’ı 13 saniyelik süre ayırıyor.

Etaplar zorlaşıyor

Fransa Bisiklet Turu’na, Cumartesi Cazères-sur-Garonne-Loudenvielle arasında koşulacak 141 km’lik 8.etapla devam edilecek. Bu etabın zorlu Pyrenées’lerde bir dağ etabı niteliği taşıması nedeniyle (3 tane 1.kategori yokuş var), genel klasmanda ciddi değişikliklerin yaşanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Etabın favorileri arasında Rogliç ile Bernal gösteriliyor. Bu ikiliye sürpriz isimler de eklenebilir. Fransızların umudu ise ThibaultPinot. Pedallar pazar günü de yine Pyrenées’lerde bir başka zorlu dağ etabında kozlarını paylaşacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.