DOLAR 33,0932
EURO 36,1084
ALTIN 2.596,24
BIST 11.126,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Uluslararası zorlu yarışta bir Türk yelken takımı

Uluslararası zorlu yarışta bir Türk yelken takımı
09.06.2017
A+
A-

Arkas Spor Kulübü’nün yelken takımı Arkas Sailing Team, zorluk derecesi yüksek ve son 50 yılın en prestijli yarışlarından birisi olan St. Tropez Giraglia Rolex Cup’ta ülkemizi bir kez daha temsil ediyor. Takım, farklı ülkelerden 187 tekne ve yaklaşık 2000 sporcunun mücadele edeceği büyük yarış için yola çıktı.

Katıldığı iki büyük uluslararası yarışta aldığı derecelerle Türkiye’deki başarısını uluslararası sulara taşıyan Arkas Sailing Team; yine zorluk derecesi yüksek, uluslararası pretijli bir yarışta ülkemizi temsil ediyor. 11 – 17 Haziran tarihleri arasında İtalya’da gerçekleşecek olan Giraglia Rolex Cup’a katılacak olan Arkas Sailing Team, son üç yılın şampiyonu olduğu CFM BAYK Cup yarışlarında kupasını aldıktan sonra St Tropez’e doğru yola çıktı. ARKAS Sailing Team; Tolga Yağlı, Serhat Altay, Fikret Oral, Serkan Yapan, Altuğ Şenermen, Tayfun Erey, Onur Tok, Tuğrul Elbirler, Erman Eroğlu, Onur Pekçetin’den oluşan deneyimli ve profesyonel ekibi ile katılıyor.

Rolex sponsorluğunda Italyan Yacht Club ve Saint Tropez Societe Nautique tarafından düzenlenen Giraglia Rolex Cup Kupası, 9 Haziran’da Sanremo ve Marsilya’dan Saint-Tropez’e olan yarışlarla başlayacak. Ardından takımlar, Saint-Tropez körfezinde üç gün boyunca 11-13 Haziran tarihleri arasında yarışacak. Saint-Tropez’den Cenova’ya, Giraglia Kayası, Corsica aracılığıyla ünlü 243 mil yarışına başlamadan önce Giraglia’ya katılan tekneler, 14 Haziran’da Saint-Tropez’ten ayrılarak Cenova’ya varacak. Ödül töreni ise 17 Haziran Cumartesi günü yapılacak.

Uluslararası sularda Türkiye’nin gururu oldular

Arkas Sailing Team; uluslararası yarışlarda aldığı önemli derecelerle Türkiye’yi başarıyla temsil ediyor. 2015 yılında 22 ülkeden 115 teknenin ve binin üzerinde sporcunun katıldığı Rolex Middle Sea Race’de, IRC1 ve IRC 3 sınıfında 1. ve genel toplamda da 5. sıraya yerleşerek önemli bir başarı elde eden Arkas Sailing Team 10-18 Haziran 2016 tarihleri arasında da St. Tropez Giraglia Rolex Cup’ta ülkemizi temsil etmişti. Takım, uluslararası prestijli yarışta, IRC A sınıfında aldığı 5.lik derecesi ile yine önemli bir başarıya imza atmıştı.

Arkas Sailing Team; tamamen profesyonel bir takım olarak, katılacağı tüm yarışlarda olduğu gibi Giraglia Rolex Cup’a da aynı titizlik ve disiplinle hazırlandı. Kara antrenmanından deniz antrenmanına, beslenmeden günlük alışkanlıklara kadar disiplin bir programa bağlı olan Arkas Sailing Team’in en önemli hedefi yine ülkemizi uluslararası sularda en iyi şekilde temsil etmek ve başarıyla dönmek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.