DOLAR 33,0452
EURO 36,0188
ALTIN 2.552,16
BIST 11.165,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Açık
İstanbul
33°C
Açık
Cts 33°C
Paz 34°C
Pts 31°C
Sal 31°C

Uğur Kobaş’a önemli görev

Uğur Kobaş’a önemli görev
26.11.2016
A+
A-

 

Tecrübeli hakem Uğur Kobaş, Dünya Karate Federasyonu (WKF) tarafından açıklanan kararla Dünya Karate Federasyonu Hakem Kurulu üyeliğine seçilerek Türk karatesi adına bir ilke imza attı.

 Mayıs ayında Avrupa Karate Federasyonu  (EKF) Hakem Kurulu üyeliğine atanan Uğur Kobaş, açıklanan resmi karar ile Dünya Karate Federasyonu (WKF) Hakem Kurulu üyeliğine atandı. Atama kararı WKF resmi internet sitesinde yayınladı. Uğur Kobaş, bu önemli görevi üstlenen ilk Türk karate hakemi oldu.

İsveçli Javier Escalante’nin başkanlığını yaptığı Hakem Kurulu’nda Uğur Kobaş’ın yanı sıra Robert Hamara (Genel Sekreter), Herve Pueland, Fariba Madani (Genel Sekreter yardımcısı), Monica Abril, Mansour Al-Sultan, Hector Arena, Pirkko Heinonen, Patrick Lim, Zitouni Metyout, Mohey Eldin Mohamed, Raphael Ortega, Dion Panossian, C. San Chan, Kazuo Takahashi, Juan Antonio Velasco ve Alois Wiesböeck bulunuyor.

Dünya Karate Federasyonu’nda beş kıta federasyonu ve 194 üye ülke bulunmaktadır. Asya Karate Federasyonu’na 43 ülke üyeyken, Türkiye’nin de dahil olduğu Avrupa Karate Federasyonu’nun 53 üyesi bulunmakta. Okyanusya Karate Federasyonu’nun 12 üyesi, Pan Amerika Karate Federasyonu’nun 37 üyesi, Afrika Karate Federasyonu’nun ise 49 üyesi bulunuyor.

Dünya karatesinde söz sahibi bir ülke haline geldiklerini vurgulayan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, “Dünya Hakem Kurulu’na seçilen Uğur Kobaş’ı tebrik ediyorum. Tatamide gösterdiği başarılar sonucunda bu noktaya geldi ve Türk karatesi adına önemli bir görevi üstlendi. Bu karar gösteriyor ki Türkiye, dünya karatesinde karar verici ülkeler arasında yer almaktadır.” ifadelerini kullandı.

Dünya Hakem Kurulu’na ilk defa bir Türk hakeminin girdiğini aktaran Uğur Kobaş “Hiç ummadığım anda Dünya Karate Federasyonu Hakem Kurulu üyeliğine atanmam benim için çok büyük sürpriz oldu. Bu kadar hızlı yükselmek beni çok şaşırttı. Dünya Karate Federasyonu Hakem Kurulu’na Türkiye olarak ilk defa üye veriyoruz. Bu uluslararası atama, karate branşında ne kadar güçlü bir ülke olduğumuzun bir göstergesidir. Sportif anlamda güçlü olmasaydık, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’ın desteği ve gücü olmasaydı bu atama olmazdı.” ifadelerini kullandı. 

UĞUR KOBAŞ KİMDİR?

1972 Sakarya doğumlu olan Uğur Kobaş, Sakarya Üniversitesi BESYO Spor Yöneticiliği bölümünü bitirdi. Gençlik yıllarında uzun yıllar karate yapan Kobaş, 1990 yılında Almanya’da yapılan Avrupa Gençler ve Ümitler Şampiyonası’nda ümitler kategorisinde üçüncü oldu. Üçüncü kademe karate antrenörü olan Uğur Kobaş, 1991 yılında başladığı hakemlik kariyerinde 1996 yılında ulusal hakem oldu. 1991 yılında Sakarya Gazetesi tarafından ‘Yılın Sporcusu’ ödülüne layık görülen Kobaş, 2005’ten bu yana yerel basın tarafından pek çok kez ‘Yılın Hakemi’ seçildi. 2014 yılında Avrupa Karate Federasyonu Hakem Kurulu tarafından 15. yılını tamamlayan hakemlere verilen bronz düdükle ödüllendirilen Kobaş, son yıllarda Dünya ve Avrupa şampiyonalarından birçok final müsabakası yönetti. Siyah kuşak 6. Dan olan Uğur Kobaş orta derecede İngilizce biliyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.