DOLAR 33,0840
EURO 36,0426
ALTIN 2.566,78
BIST 11.136,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Cts 33°C
Paz 34°C
Pts 31°C
Sal 31°C

Dünya Şampiyonası başlıyor

Dünya Şampiyonası başlıyor
25.10.2016
A+
A-

 

  1. Dünya Karate Şampiyonası yarın (26 Ekim) Avusturya’nın Linz kentinde başlıyor. 110 ülkeden 1150 sporcunun katılacağı şampiyonada Karate Milli Takımı, tam kadro mücadele edecek.

Çarşamba günü Avusturya’nın Linz kentinde başlayacak olan 23. Dünya Karate Şampiyonası için geri sayım başladı. 26-30 Ekim tarihlerinde 110 ülkeden 1150 sporcunun katılımıyla yapılacak organizasyonda Karate Milli Takımı 16 kategoride, 13 erkek, dokuz bayan olmak üzere toplam 22 sporcu ile madalya mücadelesi verecek. Turnuvada ayrıca görme, zihinsel ve bedensel engelli 72 sporcu da tatamiye çıkacak.

Tipz Arena’da yarın başlayacak dev organizayonda ilk gün, kata ve kumitede bireysel kategori mücadeleleri yapılacak. 2012 ve 2014 yıllarında Dünya Şampiyonluğu sevinci yaşayan +84 kiloda milli sporcu Enes Erkan, üst üste üçüncü kez bu unvana sahip olarak Türk karatesinde bir ilki başarmayı amaçlıyor.

İlk gün ferdi katada; Mehmet Yakan, Dilara Bozan; 75 kiloda Erman Eltemur; 84 kiloda Uğur Aktaş; 68 kiloda Büşra Şeyda Turan ve +68 kiloda Meltem Hocaoğlu Türkiye adına tatamiye çıkacak.

Maçlar, yarın sabah TSİ 10.00’da ferdi kata eleme müsabakalarıyla başlayacak. Turnuvada ferdi kategoride finaller Cumartesi günü, takım finalleri de Pazar günü yapılacak. Final maçları TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

2014’TE İKİ DÜNYA ŞAMPİYONU

İki yılda bir düzenlenen Büyükler Dünya Şampiyonası’nda Karate Milli Takımı, 2014 yılını iki dünya şampiyonu çıkararak tamamladı. Serap Özçelik ve Enes Erkan’ın zirveye çıktığı şampiyonayı iki altın, üç bronz madalya ile kapatan Türkiye, 117 ülkenin katıldığı turnuvayı genel sıralamada dördüncü olarak noktaladı.

Şampiyonada bay , bayan kumite takımlarımız bronz madalya kazanırken, 84 kiloda Gökhan Gündüz de üçüncülük kürsüsüne adım atmıştı.

“BAŞARIMIZI TAÇLANDIRMAK İÇİN BURADAYIZ” 

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türk karatesinin son yıllarda istikrarlı bir başarı yakaladığının altını çizdi. Son 10 yıllık veriler baz alınarak yapılan Dünya Karate Federasyonu (WKF) genel sıralamasında zirvede olduklarını hatırlatan Başkan Esat Delihasan, “Buraya bu başarımızı taçlandırmak için geldik. Son dünya şampiyonasında elde ettiğimiz madalya sayısını yüksetmek istiyoruz. Hedefimiz her zaman en üst sıralarda yer almaktır. Burada tüm dünyaya gücümüzü göstermek ve İstiklâl Marşımızı herkese dinletmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.