DOLAR 33,1011
EURO 36,0774
ALTIN 2.579,78
BIST 11.139,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Az Bulutlu
İstanbul
33°C
Az Bulutlu
Cum 33°C
Cts 33°C
Paz 34°C
Pts 31°C

Zirve Türkiye’nin

Zirve Türkiye’nin
04.09.2016
A+
A-

 

Karatenin ‘Şampiyonlar Ligi’ olarak kabul edilen Karate 1 Premier League İstanbul etabında dokuz altın, beş gümüş ve 11 bronz madalya kazanan Türkiye, zirvede yer aldı.

 Dünya Karate Federasyonu’nun önemli organizasyonları arasında yer alan Karate 1 Premier League sona erdi. 3-4 Eylül tarihlerinde düzenlenen ve İstanbul’un altıncı kez ev sahipliği yaptığı organizasyonda 42 ülkeden 139’u kadın, toplam 368 sporcu mücadele etti.

WOW Hotel Convention&Center’da düzenlenen turnuvada Türkiye, dokuz altın, beş gümüş ve 11 bronz toplam 25 madalya kazanarak büyük bir başarının altına imza attı. 

TAKIMLAR BİRLİKTE KÜRSÜYE ÇIKTI

İlk gün elemeleri yapılan takım kata finallerinin de tamamlandığı ikinci günde erkek ve bayan ekiplerimiz aynı anda kürsüye çıktı. Bayan takım katada Anan isimli katayı çizen Dilara Bozan, Gizem Şahin ve Rabia Küsmüş ekibi Makedonya’yı 5-0 mağlup etmeyi başardı.

İki Türk ekibinin karşılaştığı erkek takım katada Gankaku kata ile tatamiye çıkan Ali Sofuoğlu, Metin Sofuoğlu ve Gökay İlgezdi ekibi, Goju Shiho Sho kata ile mücadele veren Emre Vefa Göktaş, Cengizhan Koca ve Yusuf Yağız Ücebakan ekibini 5-0 geçerek kupanın sahibi oldu.

Bayanlarda ilk madalya 68 kiloda Büşra Şeyda Turan’dan geldi. Final karşılaşmasında İsviçreli Elena Quirici ile karşılaşan sporcu, maçın bitimine 24 saniye kala ippo alarak 3 puanı hanesine yazdırdı. Son saniyede bir tekme daha atan Turan maçı 6-0 kazanarak büyük bir başarı elde etti.

+68 kiloda ise Meltem Hocaoğlu, Hırvat Masa Vidic ile normal süresi 0-0 biten final mücadelesinden hakem kararıyla 3-2 mağlup ayrılarak kürsünün ikinci sırasına çıktı. 

UĞUR AKTAŞ YİNE ZİRVEDE

İkinci gün en dikkat çekici isim 84 kiloda Uğur Aktaş oldu. Mayıs ayında Fransa’da Avrupa Şampiyonluğu sevinci yaşayan başarılı sporcu İstanbul’da da kürsünün zirvesine çıkmayı başardı. Final müsabakasında Azeri Turgut Hasanov ile karşılaşan Aktaş, maçın ilk dakikası tamamlanırken vurduğu ippon ile üç puanı aldı. Son iki dakikaya bu skorla girilirken iki sporcu da yumruklarla birer puan aldılar ve durum 4-1 oldu. Yumruklarına devam eden Uğur Aktaş, birer dakika arayla iki puan daha aldı ve skoru 6-1’e getirdi. Maçı baştan sona üstün götüren genç sporcu, bitime son dört saniye kala bir tekme daha atarak teknik üstünlükle maçı tamamladı.

+84 kiloda da Enes Erkan zirveyi kimseye kaptırmadı. Son dünya şampiyonu unvanıyla tatamiye çıkan Erkan, final karşılaşmasında bir başka Azeri sporcu Orkhan Heydarli ile karşılaştı. Maçın ilk dakikası 0-0 eşitlikle geçilirken son bir dakika kala Enes vurduğu yumruk ile 1-0 öne geçti. Maçın bitimine son 54 saniye kala bir yumruk daha vuran Enes Erkan maçın skorunu belirledi. Tecrübeli isim şampiyonluk sevincini maç bitiminde ailesiyle kutladı.

“ALINAN SONUÇLAR TÜRK KARATESİ İÇİN GURUR VERİCİ”

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, organizasyonu işleyiş ve sonuç açısından başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirtti. Başkan Esat Delihasan, “Sporcularımız bir kez daha dünya karatesinde önemli bir konumda olduğumuzu gösterdiler. Karate 1 Premier League’in İstanbul etabında elde edilen 25 madalya bizim için gurur vericidir. Burada mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.