DOLAR 33,0668
EURO 36,1848
ALTIN 2.617,44
BIST 11.139,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Cum 33°C
Cts 33°C
Paz 33°C
Pts 31°C

“İstanbul Minik Kız Futbol Ligi” heyecanı başladı

“İstanbul Minik Kız Futbol Ligi” heyecanı başladı
24.04.2016
A+
A-
 

Türkiye’nin en büyük ve tek resmi Minik Kız Futbol Ligi “İstanbul Minik Kız Futbol Ligi” heyecanı 23 Nisan’da başladı. Onüç yaşından küçük kız futbolculara maç tecrübesi kazandırmayı hedefleyen ve bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Minik Kız Futbol Ligi’nin ilk hafta karşılaşmaları İstanbul Beyoğlu Stadı’nda gerçekleşti.

Minik kız futbolcuların kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen İstanbul Minik Kız Futbol Ligi, bu yıl 23 Nisan’da başladı. 14 kız futbol takımının katılımıyla gerçekleşen turnuva açılış maçlarını İstanbul Beyoğlu Stadı’nda canlı izleme fırsatı yakalayan aileler ve futbolseverler de miniklerin turnuva heyecanına ortak oldu. 12 Haziran tarihine kadar her hafta sonu devam edecek ligin ilk gününde yüze yakın sporcu ve seyirciler ile heyecan dolu karşılaşmalar yaşandı. İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen lig her hafta sonu Beyoğlu Sütlüce Stadı’nda oynanacak maçların ardından 11-12 Haziran’da finaller ile sona erecek.

Sporun ve futbolun minik kız çocuklarının hayata güvenli katılım konusunda yaşadığı sorunları aşmalarını sağlamadaki öneminin bilincinde olan Cheetos’un da bu yıl malzeme katkısı verdiği İstanbul Minik Kız Futbol Ligi ikinci yılında Türkiye’nin en önemli kız futbol programlarından biri haline geldi. Kız çocuklarının futbol oynamasının, okul spor programlarına katılım ile motive edilerek eğitim sisteminde kalmalarını sağlama, Spor Akademileri gibi yüksek eğitim kurumlarını ulaşılabilir kılma, sosyal ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunma gibi faydalarını gözönüne alan Cheetos 2014 yılından beri Dudulluspor Kız Futbol Programı’nı da destekliyor. Üç yılda Dudullu’da bine yakın kız çocuğuna temel futbol eğitimi veren bu program Cheetos’un desteği ile İstanbul Minik Kız Futbol Ligi’ndeki kız çocuklarımızın gelişimine önem veriyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.