DOLAR 33,0958
EURO 36,0510
ALTIN 2.593,68
BIST 11.154,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Burhan Felek’te Olimpik Skandal

Burhan Felek’te Olimpik Skandal
28.12.2015
A+
A-

 

Burhan Felek’te yarışma sıralarının kendilerine gelmesini bekleyen genç sporcular, kendilerine ait herhangi bir salon, oda veya oturacak yer olmadığı için koridorlarda, tuvalet önlerinde yere oturarak vakit geçiriyorlar.

Yaklaşık 33 senedir İstanbul’da yüzme sporuna hizmet eden Burhan Felek yüzme havuzunda bugünlerde yüzmek bir kenara nefes almak bile çok zor.

Çocuklarına iyi bir gelecek ve sağlıklı bir hayat sağlamak amacıyla bir kulübe yazdırıp havuza getiren veliler, şahit oldukları manzarayı görünce şok oldu.

Tesislerin birçok şartları yetersiz ve sağlıksız olması, yarışmaların olduğu günlerde yaşanan yoğunluk nedeniyle oluşan kaos ortamıyla neredeyse yüzmek imkansız hale geliyor.

Yarışma sıralarının kendilerine gelmesini bekleyen genç sporcular, kendilerine ait herhangi bir salon, oda veya oturacak yer olmadığı için koridorlarda, tuvalet önlerinde yere oturarak vakit geçiriyor.

Burhan Felek yüzme havuzunda, tuvaletler ise mikrop yuvası gibi adeta.. Bozuk sifonlar, paslı lavabolar ve kaygan zemin çocukların sağlığını tehdit eder nitelikte.

Cuma günü ıslak zeminde kayıp kafasını yere vuran bir sporcuyu tesislerde doktor ve ambulans olmadığı için hastaneye velisi kendi şartlarıyla götürmüş.

Bu olay sonrasında gelen tepkiler yüzünden pazar günü yapılan müsabakalarda sadece bir doktor bulunurken, ambulans yine tesislerde bulunmadı.

Havuzda bütün olumsuzluklar bunlarla da kalmıyor. Yüzme yarışları sırasında sık sık elektrikkesintisi yaşanırken, müsabakalara ara verilmek zorunda kalınıyor.

Hafta sonu düzenlenen yarışmalarda yetersizliklerden dolayı 2004 ve 2005 doğumlu çocuklar bir arada yarışmak zorunda kalırken, sıranın kendilerine gelmesini bekleyen 700’ün üzerinde çocuk yerlerde, havuzun dışında oturarak sıralarını bekledi.

Genç sporcuların velileri ise yaşanan bu sağlıksız ve yetersiz koşulların etkisiyle zaman zaman gerginleşerek birbirleriyle tartışabiliyor. Konuştuğumuz bazı veliler bu şartlar yüzünden çocuklarını yüzmeden alacaklarını bile belirtti.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.