DOLAR 33,0943
EURO 36,0370
ALTIN 2.589,67
BIST 11.164,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Motorsiklet yarışının ilk tur galibi Jonny Walker oldu

Motorsiklet yarışının ilk tur galibi Jonny Walker oldu
03.10.2015
A+
A-

Dünya ekstrem enduro motosiklet takviminin en önemli yarışlarından biri olan ve 2010 yılından beri Kemer’de düzenlenen Red Bull Sea to Sky’ın üç yarış gününün birincisinde Jonny Walker muhteşem bir galibiyet elde etti..

Üç farklı tarzda yarışın yapılacağı Red Bull Sea to Sky 2015’de birinci etap Kumsal Yarışı ile başladı. İzleyiciler Kemer oteller önünde bulunan sahilindeki kumsalda hızın, yeteneğin ve cesaretin tadına vardılar. Sürücüler toplu başlangıç yaparak etrafı çevrilmiş, yuvarlak bir parkurda yarıştı. Kıyı boyunca uzanan yüksek hızlı bir düz kısım ve hem doğal hem insan yapısı engeller içeren Motokros pistine benzeyen, kumlu toprağa sahip bu parkurda yarışı 15 dakika artı bir turla tamamlandı.
Walker sıralama yarışlarında en hızlı turunu yaptı
Red Bull Sea to Sky’ın 1. gününde 30 ülkeden 296 yarışçı üç farklı finalin başlama sırasını belirlemek için sıralama yarışına katıldı. Bu sıralama turlarında Jonny Walker KTM 300 EXC motoru ile en hızlı süreyi elde ederken onu Alman takım arkadaşı Andreas Lettenbichler ve Güney Afrika’dan Wade Young (KTM) izledi.
İlk gün finali
Öğleden sonra yapılan ilk gün final etabında 5.000 seyirci sahildeki mükemmel enduro yarışının en iyi aksiyonlarını izleme şansı buldu. Akşama doğru en hızlı sürücülerin katıldığı A finali başladığında Alman sürücü Andreas Lettenbichler KTM’si üzerinde en güçlü başlangıcı yapan isim oldu. Jonny Walker ilk virajdan dördüncü sırada çıktıktan sonra yaptığı hamlelerle iki turun ardından birinciliğe yerleşmeyi başardı. 24 yaşındaki Ekstrem Enduro süper yıldızı 2015’teki 6. önemli yarışını dakazanarak Ekstrem Enduro’nun gelmiş geçmiş ilk Grand Slam’ını yapmaya kararlı olduğunu gösterdi.
Graham Jarvis pürüzsüz ve kontrollü ama yine de hızlı bir yarış çıkardı. Üstün sürüş tekniğiyle engellerde biraz zaman kazandı ve bazı yerlerde sürücülerin takılıp kalmasından ileri gelen karmaşadan uzak durmaya özen gösterdi. Andreas Lettenbichler hâlâ yeni geçirdiği ameliyatların etkisinden kurtulamamasına ve taşlı kısımda kaza yapmasına rağmen iyi bir tempo ortaya koydu ve yarışı üçüncü sırada tamamladı. 17 yaşındaki oğlu Manuel Lettenbichler (KTM) 10. tamamladı ve yarınki Orman Yarışı için iyi bir pozisyon elde etti.
Burak Özdemir ve İslam Yıldız 50.lik ve 60.lık gibi derecelerle en hızlı Türk sürücüler oldular.
Podyumdan Açıklamalar
Jonny Walker: “Sanırım bu Sea to Sky’da girdiğim en zor Kumsal Yarışı oldu. Bazı yerleri çok zorluydu. İyi bir başlangıç yaptım ve yaklaşık iki tur boyunca Andreas ile mücadele ettim. Öne geçtikten sonra fark yaratmaya çalıştım, ama parkurda birkaç darboğaz vardı ve onlardan sorunsuz geçebilmeniz tamamen şans işiydi. İlk günden bir galibiyet elde etmek harika. Kumsal Yarışı’nı hep çok sevdim ve bu yarışa böyle iyi başladığım için mutluyum. Hafta sonunun kalan kısmında da böyle devam etmeyi umuyorum.”
Graham Jarvis: “2. olduğum için memnunum. Bu muhtemelen Kemer’de girdiğim en zor Kumsal Yarışıydı, onun dışında fena sürmedim. Bazı yerlerde beklemek zorunda kaldım, ama sadece sabırlı olmam ve bir çizgi seçmem gerekti. Tek bir büyük hata yaptım ve bir tahtada asılı kaldım. Onun dışında fena sürmedim, ama sona doğru çok yoruldum – sanırım herkes yoruldu.”
Andreas “Letti” Lettenbichler: “Yarış oldukça iyi gitti, en güçlü başlangıcı yaptım, bu da önemliydi, çünkü ilk turlarda hem beladan, hem de tozdan uzak kalmamı sağladı. Birçok sürücü lastiklerde ve kayalarda takılı kaldı. Ben de kayalarda büyük bir kaza yaptım, motosikletin önüne uçup takla attım. Fiziksel olarak çok yorucuydu ve Red Bull Sea to Sky’da ilk defa podyuma çıktığım için son derece mutluyum!”
3 Ekim – 2. Yarış Günü – Orman Yarışı
Kumsal Yarışı’nın sonucu yarışların 2. gün olan 3 Ekim 2015 Cumartesi gerçekleşecek Orman Yarışı’nın başlangıç sırasını belirliyor. Orman Yarışı yaklaşık 75 kilometre uzunluğunda olacak ve 2014’le karşılaştırıldığında parkurun yaklaşık %80’i yeni olacak.
Orman Yarışı -ayrıca Dağ Yarışı- için web sitemizde canlı süre takibi olacak.
Red Bull Sea to Sky uygulaması hem Android hem de iOS cihazlar için sunuluyor. Üç yarışın haritalarını, başlangıç listesini içeriyor ve hem sürücüler hem de hayranlar için harika bir bilgi kaynağı oluşturuyor. Uygulama Apple App Store’dan ve Google Play Store’dan indirilip yüklenebiliyor.
İlk 10 Sonuçları – Kumsal Yarışı – Red Bull Sea to Sky 2015
1. Jonny Walker (İngiltere, KTM) – Bütün sürücüler 9 Tur – 19 dakika 44 saniye
2. Graham Jarvis (İngiltere, Husqvarna) 20:56
3. Andreas Lettenbichler (Almanya, KTM) 21:23
4. Paul Bolton (İngiltere, KTM) 21:28
5. Alfredo Gomez (İspanya, Husqvarna) 21:34
6. Jonathan Richardson (İngiltere, KTM) 21:55
7. Ben Hemingway (İngiltere, Beta) 22:14
8. Wade Young (Güney Afrika, KTM) 22:58
9. Blake Gutzeit (Güney Afrika, Husqvarna) – 8 tur – 21:03
10. Andreas Lettenbichler (Almanya, KTM) – 8 tur – 21:07
Kalan Etkinlik Programı
Orman Yarışı
3 Ekim 2015 Cumartesi – Başlangıç 9:00
Olympos Dağı Yarışı
4 Ekim 2015 Pazar – Başlangıç 9:00

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.