DOLAR 33,5759
EURO 37,0723
ALTIN 2.644,65
BIST 9.846,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Per 29°C
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 30°C

Geleneksel Temaşa Sanatları Selimağa’da Hayat Buldu

Geleneksel Temaşa Sanatları Selimağa’da Hayat Buldu
06.08.2024
A+
A-

Geleneksel Temaşa Sanatları Projesi

“Geleneksel Temaşa Sanatları’nı Halkla Buluşturma Projesi”, bu ay Balıkesir’in Dursunbey ilçesine bağlı Selimağa köyünde gerçekleştirildi. Etkinlik, geleneksel Türk tiyatrosunun önemli unsurlarını halkla buluşturmayı amaçlıyor. Hacivat-Karagöz, Keloğlan, Meddah ve İlizyon sanatları, köydeki çocuklar ve aileleri için unutulmaz bir deneyim sundu.

Unutulmaz Performanslar

Etkinlikte, gazeteci ve yazar Abdurrahman Pala’nın sunumuyla Meddah Mehmet Yetere, “Nasrettin Hoca” tiplemesiyle sahne aldı. Tiyatrocu Cahit Can Tekin ise “Keloğlan” karakteriyle izleyicilerin karşısına çıktı. Hayal Tiyatrosu Genel Yönetmeni Veysel Bozdağ, hayal perdesini kurarak Karagöz-Hacivat’ı seslendirdi. Bu performanslar, özellikle çocuklar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Çocukların Neşesi

Etkinliğe katılan çocuklar, Keloğlan ve Nasrettin Hoca tiplemelerinin sahneden inmeyen performanslarıyla coşku dolu anlar yaşadı. Kendilerine dağıtılan balonlar ve dondurmalar, bu neşeyi katladı. Dursunbey’in yerel halkı, etkinliğe yoğun ilgi göstererek çocukların mutluluğuna ortak oldu.

Halkın Beğenisini Kazanan Gösteriler

Meddah Mehmet Yetere, etkinliğin ikinci bölümünde sanatçı Özay Gönlüm’ün okuduğu “Toruna Mektuplar” ve “Nenenin Toruna Mektupları” eserlerini seslendirdi. Ege yöresi şivesiyle yapılan bu performans, halktan büyük ilgi gördü. Abdurrahman Pala, aralarda minik fıkralarla seyirciyi güldürerek atmosferi daha da neşeli hale getirdi.

İlizyon Gösterisi ve Soru-Cevap

Etkinliğin finalinde Veysel Bozdağ, ilizyon gösterileriyle sahne aldı. Sihirbaz, izleyicilerin hayranlığını kazanarak birçok ilizyonu nasıl yaptığını merak eden halkın sorularını yanıtladı. Bu etkileşim, etkinliğin en eğlenceli anlarından biri oldu.

Gelecek Etkinlikler

“Geleneksel Temaşa Sanatları’nı Halkla Buluşturma Projesi”, her ay farklı bir köyde hayat bulmaya devam edecek. Bu projeyle, geleneksel Türk tiyatrosunun zengin kültürel mirası, daha geniş kitlelere ulaştırılmayı hedefliyor. Dursunbey’de gerçekleştirilen bu etkinlik, bunun en güzel örneklerinden biri oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.