DOLAR 34,2398
EURO 37,6309
ALTIN 2.920,13
BIST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Az Bulutlu
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 25°C

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes Kupada Buluşuyor!

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes Kupada Buluşuyor!
29.09.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Dev Mücadele: Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes Karşılaşıyor

  1. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası heyecanı, Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes’in yeni sezonun ilk maçında karşı karşıya gelmesiyle başlıyor. Taraflar, Basketbol Gelişim Merkezi’nde düzenlenecek olan bu prestijli karşılaşmada hayranlarının önüne çıkacak.

Tam kapasite 10 bin kişilik ana salonda gerçekleştirilecek maç, aynı zamanda Basketbol Gelişim Merkezi’nin açılış etkinliği olacak. Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 9. kez karşı karşıya gelecekleri bu dev mücadele hakkında birçok detay merak ediliyor. Peki, bu önemli maç ne zaman, nerede ve saat kaçta gerçekleşecek?

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes arasında oynanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı, 29 Eylül Pazar günü Basketbol Gelişim Merkezi’nde oynanacak. Maçın başlangıç saati ise 18.00 olarak belirlendi ve karşılaşma TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlanacak.

Daha önceki 8 finalde Anadolu Efes rakibini 5 kez mağlup ederek kupayı kazanırken, Fenerbahçe Beko 3 kez zafer elde etti. İki takımın en son 2022’de karşılaştığı maçta Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’yu 71-62 yenerek kupayı kazanmıştı.

1985 yılında başlayan Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası tarihinde Anadolu Efes, 13 kez bu kupa ile ödüllendirilerek en fazla şampiyonluk yaşayan takım unvanını taşıyor. Lacivert-beyazlı ekip, organizasyonda 25. kez boy gösterecek ve son şampiyonluğunu 2022 yılında elde etti.

Öte yandan Fenerbahçe Beko, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 7 şampiyonluk ile başarılar kazanmış olup, bu organizasyonda 18. kez mücadele edecek. Sarı-lacivertli ekip, en son 2017 yılında bu kupayı kazanmıştı.

Statü gereği, 2024-2025 sezonunun Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi şampiyonu Fenerbahçe ile bu ligde geçen sezon ikinci olan ve ING Türkiye Kupası finalisti olan Anadolu Efes arasında oynanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan son 5 takım şu şekilde sıralanmaktadır:

  • 2022: Anadolu Efes
  • 2019: Anadolu Efes
  • 2018: Anadolu Efes
  • 2017: Fenerbahçe Beko
  • 2016: Anadolu Efes

Bu önemli karşılaşmanın basketbolseverler için bir gelenek haline dönüşmesi bekleniyor. Hem atmosferin hem de rekabetin oldukça yüksek olacağı bu mücadelede takımlara şans diliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.