DOLAR 33,6142
EURO 37,0919
ALTIN 2.641,01
BIST 9.830,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Per 29°C
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 30°C

Türkiye Güreş Federasyonu’ndan tarihi proje  

Türkiye Güreş Federasyonu’ndan tarihi proje   
20.10.2020
A+
A-

Türkiye Güreş Federasyonu, başkan Musa Aydın’ın girişimleriyle büyük bir çalışmanın daha altına imza attı. Güneydoğu illerimizde güreşi canlandırmak ve alt yapıya destek sağlamak için başlatılan proje kapsamında Antalya’da gelişim kampı düzenlendi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın yaptığı açıklamada Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde çok sayıda  yetenekli güreşçinin olduğuna dikkati çekerek “Amacımız bu yetenekli gençleri Türk sporuna kazandırarak kötü alışkanlıklardan ve kötü niyetli insanlardan korumak. Ayrıca  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde  hükümetimiz, hizmetlerini doğu, batı, güney, kuzey demeden  ülkemizin dört bir yanına nasıl eşit ve adaletli bir şekilde dağıtıyorsa  bizlerde Türkiye Güreş Federasyonu olarak, tüm imkanlarımızdan bütün gençlerin eşit bir şekilde yararlanmasını hedefliyoruz.  Özellikle Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun büyük destekleriyle bizlerde güreş adına Doğu ve Güneydoğu illerimizde dev bir adım atıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda doğu  illerimize  yaptığım ziyarette bu konuda önemli adımlar attık. Şimdi de Antalya’da  sporcu ve antrenörlerimiz için bir gelişim  kampı düzenledik. Ayrıca önümüzdeki günlerde de il temsilcilerimizin katılımıyla   Doğu illerimizde  güreşi canlandırmak ve alt yapıya destek sağlamak için bir kamp daha düzenleyeceğiz.  Biz doğu illerimizi  çok önemsiyoruz. İnşallah ilerleyen zamanlarda Doğu ve Güneydoğu’dan  Kerem Kamal, Doğan Kara gibi Avrupa ve  dünyada madalya alan daha nice  sporcuları yetiştireceğiz.” dedi.

Antalya’da düzenlenen gelişim kampında  Avrupa şampiyonu Metin Kaplan ve dünya şampiyonu Nazmi Avluca antrenörlere teknik ve taktik konusunda seminer verecek. 3 grup halinde düzenlenecek olan gelişim kampında birinci grup 18-25 Ekim tarihleri arasında yapılacak ve Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Bitlis, Elazığ, Iğdır, Kars, Malatya, Muş ve Şanlıurfa’dan katılımcılar yer alacak. 2. Grup 25-Ekim 1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek ve Batman, Diyarbakır, Hakkari, Siirt, Şırnak ile  Van illerinden sporcu ve antrenörler katılacak. 3. Grup  ise 1-8 Kasım tarihlerinde bölgede ki tüm  Kadın güreşçilerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.