DOLAR 33,0460
EURO 36,0466
ALTIN 2.620,62
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 35°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

“Kahve Oyunu” Algısı Filmlerle Kırılacak

04.04.2014
A+
A-

Briç Federasyonu, “kahve oyunu” olarak algılanan brice “akıl oyunu” imajını kazandırmak için reklam ve tanıtım filmleri hazırladı.

Briç Federasyonu Başkanı Nevzat Aydoğdu, briç sporu üzerindeki “kahve oyunu” algısını değiştirmek, kendi kitleleri dışındaki insanlara tanıtmak ve yeni sporcular kazanmak için reklam ve tanıtım filmleri hazırladıklarını bildirdi.
Aydoğdu, yaptığı açıklamada, briç üzerindeki “kahve oyunu” algısını değiştirerek “akıl oyunu” imajı kazandırmak için yeni çalışmalara başladıklarını ifade etti. Reklam ve tanıtım filmi çalışmalarının ilk kez yapıldığını kaydeden Aydoğdu, “Çok güzel geri dönüşler aldık. Camia çok beğendi ve takdirle karşıladı. Görüntüleri üniversitelerimize, briç kulüplerimize, basın ve görsel medya kuruluşlarına göndereceğiz” dedi.
Hazırlayacakları animasyonlarla brice sempatiyle bakan ve oyunu bilen insan sayısını daha da artıracaklarını dile getiren Aydoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eğitim setleri oluşturacağız. Eğitim kurulumuz bu konuda çalışıyor. Briç eğitmenleriyle işbirliği yaparak setler oluşturacağız. Bricin tanıtımı bizim için en önemli konu çünkü toplumda değiştirmemiz gereken bir kahve oyunu algısı var. Önce bunu aşmalıyız ve akıl oyunu imajını kazandırmalıyız. Bunun için de insanları küçük yaşlarında bu sporla tanıştırmalıyız. Bu yönde gerek sosyal, gerek görsel medyada yeni yaklaşımlarımız da olacak.”

kahve-oyunu-algisi-filmlerle-kirilacak-2

Van’da briç heyecanı
Aydoğdu, Kulüpler Takım Şampiyonası’nın 3-8 Ağustos tarihlerinde Van’da yapılacağını söyledi.
Şampiyonanın Van’da düzenlenecek olmasına ilişkin sosyal medyada bazı eleştiri ve memnuniyetsizliklerin yer aldığını belirten Aydoğdu, “Biz bir aileyiz. Ankara, İstanbul ve İzmir’e doğudan, Güneydoğu’dan her yıl birçok briçseverimiz fedakarlıklar yaparak geliyor ve turnuvalara katılıyor. Dört yılda bir kez de olsa biz onların ayağına gidelim, beraber İstiklal Marşı’mızı okuyalım, türkülerimizi, şarkılarımızı birlikte söyleyip birlikte oynayalım diye düşündük” ifadelerini kullandı.
Van’da briç kursları açtıklarını ve şehirde sporcu sayısının giderek arttığına dikkati çeken Aydoğdu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Yazın göl kenarında çok güzel bir buluşma olacak. Bölgenin turizm açısından görülmesi gereken yerlerine gideceğiz. Deprem sonrası zor durumda olan insanlarımızı ziyaret edeceğiz. Turnuva gelirimizin bir kısmını ihtiyacı olan depremzedelere bağışlayarak, belki de ilk kez bir sosyal sorumluluk projesine imza atacağız.”

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.