DOLAR 33,0403
EURO 36,0158
ALTIN 2.583,17
BIST 11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C

Türkiye’nin Bir Elçisiyim

30.10.2013
A+
A-

Bursaspor Teknik Direktörü Daum, kendisini her zaman yarı Türk ve Türkiye’nin bir elçisi olarak gördüğünü söyledi.

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, yaptığı açıklamada, 1981 yılında başladığı teknik direktörlük kariyerinde kazandığı şampiyonluklar ve kupaların fazla olmadığını belirterek, bugüne kadar elde ettiği başarıları, iyi futbolcular ve yöneticilerden oluşan ekiplerle gerçekleştirdiğini söyledi.

Bursaspor’un başına geçmeden önce adının çok sayıda Almanya’nın Bundesliga takımıyla anıldığını ancak bu kulüplerden gelecek teklifleri beklemek istemediğini dile getiren Daum, “Bekleme durumunda değildim ve o yüzden Bursaspor ile görüştüm. Bundesliga için görüştüğümüz arkadaşlar sürekli ‘Çok büyük başarılarınız var’ diyordu ama direkt bir teklif gelmedi. Bunlar konuşuldu. Almanya dışından her zaman teklifler oluyordu. Bu nedenle Almanya dışından Bursaspor’un teklifini kabul ettim” ifadesini kullandı.

“Yarı Türk’üm, Türkiye’nin bir elçisiyim”

Kendisini her zaman yarı Türk ve Türkiye’nin bir elçisi olarak gördüğünü her fırsatta söylediğini aktaran Daum, Türkiye’ye ve Türk insanına olan ilgisinin, 20 yıl önce Solingen’de 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan kundaklama olayının ardından başladığını anlattı.

Daum, bu olay sonrası, “Bu biz değiliz. Biz Almanların bunu kabul etmemesi gerekiyor. Çünkü biz Türklerle kardeşiz, biz bir aileyiz” düşüncesinde olduğu bilgisini verdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.