DOLAR 33,1053
EURO 36,0701
ALTIN 2.581,50
BIST 11.139,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Cts 33°C
Paz 34°C
Pts 31°C
Sal 31°C

Hedefimiz Genel Klasman Şampiyonluğu

Hedefimiz Genel Klasman Şampiyonluğu
16.02.2017
A+
A-

 

Bulgaristan’da yapılacak olan 44. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası için geri sayım başladı. Kariyerlerinde önemli başarılara imza atan iki milli sporcu Dilara Bozan ve Eray Şamdan, takımın son durumunu değerlendirdi.

 Karatede yılın ilk büyük uluslararası organizasyonu Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yaşanacak. Türk karatesinin nabzının atacağı 44. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası, Avrupa Karate Federasyonu’na üye ülkelerin katılımıyla gerçekleşecek. 17-19 Şubat tarihlerinde yapılacak organizasyona şimdiye kadar 50 ülkeden 1147 sporcu kayıt yaptırdı.

Sofya’daki şampiyonada İstiklal Marşını okutmak isteyen bayan ve erkek milli sporcular, tüm kategorilerde madalya için tatamiye çıkacak. Kariyerlerinde Dünya ve Avrupa derecesi bulunan iki milli sporcu Dilara Bozan ve Eray Şamdan, takımın son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Dilara Bozan: “Verimli Bir Kamp Dönemi Geçirdik”

Ferdi katada son 21 yaş altı dünya üçüncüsü unvanıyla Sofya’da tatamiye çıkacak olan Dilara Bozan, çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade etti. Büyüklerde de önemli başarılar yakalayan Bozan, “Şuan takımda moraller en üst seviyede. Zaten son kampımız motivasyonumuzu iyice arttırdı. Buraya en iiyi halimizle geldik. Arkadaşlık ortamımız da çok iyi durumda. Herkes arasında bir sevgi saygı var. Hocalarımız bizler için çok emek harcadılar. Umuyoruz ki verdiğimiz emeklerimizin karşılığını alacağız.” dedi.

Hem büyüklerde hem de 21 yaş altında mücadele ettiğini hatırlatan Bozan, “Büyüklerde ve 21 yaş altında birçok başarı yakaladım. Yaşım daha çok genç ve yeni başarılar istiyorum. Kamplar arasında herhangi bir uyum sorunu yaşamıyorum. Çabuk adapte olan bir insanım ve kolay uyum sağlıyorum. Buradaki şampiyona benim için duygusal anlamda çok önemli. Beni yetiştiren Lütfü Yıldız hocamla birlikte ilk defa böyle büyük bir turnuvada yarışacağım. Bunun manevi duygusunu yaşıyorum. Daha önce hiç Avrupa şampiyonluğum olmadı ve inşallah burada bunu elde etmek için elimden geleni yapacağım.” diye konuştu.

Eray Şamdan: “Gözümüzü Zirveye Diktik” 

Kariyerine alt yaş kategorilerinde dört Avrupa, bir dünya şampiyonluğu sığdıran, Sofya’ya da son 21 yaş altı 60 kilo Avrupa ve dünya şampiyonu unvanıyla gelen Eray Şamdan, iddialı açıklamalarda bulundu. Ciddi bir kamp programı yaptıklarını belirten başarılı sporcu, “Üç aylık kamp dönemimiz boyunca aklımızda sadece Avrupa şampiyonası vardı. Gözümüzü zirveye diktik. Son şampiyonada elde ettiğimiz başarıların üstüne çıkmak istiyoruz. Bunu yapabileceğimizi zaten her gittiğimiz organizasyonda gösteriyoruz. Hedefimizi her zaman olduğu gibi genel klasmanda Avrupa şampiyonluğu olarak belirledik ve bu amaçla tüm çalışmalarımızı yaptık.” değerlendirmelerinde bulundu.

Şuan kendi yaş kategorisinde dünyanın zirvesinde olduğunu belirten Şamdan, “Bu benim için bir özgüven kaynağı. Ben tatamiye çıktığım zaman rakiplerimin çekindiğini hissedebiliyorum. Daha rahat atak yapabiliyor ve daha rahat dövüşebiliyorum.” diye konuştu.

Armeec Arena’da yapılacak olan  44. Avrupa Şampiyonası’nda kata ve kumitede 33’ü ferdi, dördü takım dalında madalya sahiplerini bulacak. 17-19 Şubat’ta yapılacak olan şampiyonanın ilk gününde üç yaş kategorisinde kata müsabakaları ile ümitler kumite mücadelesi yapılacak. 

Organizasyonun ilk gününde tatamiye çıkacak isimler şöyle:

Enes Özdemir / Ümit Bay Kata

Damla Pelit / Ümit Bayan Kata

Beyza Nur Ay / Genç Bayan Kata

Selahattin Güngel / Genç Bay Kata

Dilara Bozan / 21 Yaşaltı Bayan Kata

Emre Vefa Göktaş / 21 Yaşaltı Bay Kata

Fatma Naz Yenen / Ümit Bayan Kumite 47 kg

Damla Ocak / Ümit Bayan Kumite 54 kg

Hira Nur Kasatura / Ümit Bayan Kumite + 54 kg

Ömer Faruk Bayrak / Ümit Bay Kumite 52 kg

Samet Saylam / Ümit Bay Kumite 57 kg

Yusuf İşçi / Ümit Bay Kumite  63 kg

Duhan Gümüş / Ümit Bay Kumite  70 kg

Kerem Kaya / Ümit Bay Kumite  + 70 kg

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.