DOLAR 33,0896
EURO 36,0935
ALTIN 2.591,25
BIST 11.173,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C

Ayşegül Tahtakale madalyayla yurda döndü

06.05.2012
A+
A-

İstanbul’daki Tahtakale Camii’nin avlusunda bulunup Çocuk Esirgeme Kurumu’na götürülen ve soyadını buradan alan Ayşegül Tahtakale, Zagreb’de düzenlenen 2012 Londra Paralimpik Oyunları Kota Müsabakaları’nda ikinci olarak yurda döndü.
Türk Hava Yolları’nın (THY) tarifeli bir seferi ile Hırvatistan’ın Zagreb kentinden antrenörü ile birlikte İstanbul’a gelen Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu sporcusu Ayşegül Tahtakale gülle atmadaki 9.13’lük derecesiyle Londra Paralimpik Olimpiyat Oyunları barajını geçerek, olimpiyatlarda yarışma hakkını kazandı. TOSSFED tarihinin olimpiyatlara katılacak ikinci sporcusu olan Ayşegül, Hırvatistan’da düzenlenen elemelerde ikinci sırayı alarak ayrıca gümüş madalya kazandı.

“LONDRA’DA ŞAMPİYONLUĞA SÖZ VERİYORUM”

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda çiçeklerle karşılanan Tahtakale’nin mutluluğu gözlerinden okunurken, gümüş madalya aldığı için çok sevinçli olduğunu söyledi. Hırvatistan’da ikinci olduğunu hatırlatan Ayşegül Tahtakale, “Olimpiyatlara da katılacağım. Orada gülle atacağım. Olimpiyatlarda şampiyon olacağıma söz veriyorum” dedi.

“ANNELER GÜNÜNDE ANNEME HEDİYE ALACAĞIM”

Derece alarak yurda dönen ve Londra’daki olimpiyatlara katılmaya hak kazanan Ayşegül Tahtakale, anneler gününde vasi annesine hediye alacağını ifade ederek, “Anneme hediye alacağım ve bir kutlama yapacağız” diye konuştu.
Tahtakale’nin antrenörü Tahir Tarım ise, Ayşegül Tahtakale gülle atma branşında gümüş madalya kazandığını ifade ederek, “Şimdi önümüzde 3 aylık bir zaman dili var. İlk adım olan kotayı geçtik. Bundan sonra Londra olimpiyatlarında amacımız derece yapmak” şeklinde konuştu.
Ayşegül’ün bebekken cami avlusunda bulunduğunu soyadını da camiden aldığını kaydeden Tarım, bu başarıyı özel gereksinimi olan çocukların ailelerine hediye ettiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.