DOLAR 32,3352
EURO 35,1622
ALTIN 2.243,90
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Kültürpark’ta beş Türk ikinci turda  

Kültürpark’ta beş Türk ikinci turda   
20.06.2017
A+
A-

 

İzmir’de düzenlenen TEB Kültürpark Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda beş Türk tenisçi son 16’ya kaldı.

Türk Ekonomi Bankası’nın ana sponsorluğunda gerçekleşen TEB Kültürpark Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’na Türk sporcular iyi bir başlangıç yaptı. 60 bin dolar toplam para ödüllü organizasyonda Başak Eraydın, Ayla Aksu, Pemra Özgen, Berfu Cengiz ve Cemre Anıl teklerde ikinci tura yükselmeyi başardı.

İzmir’deki Kültürpark Tenis Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı turnuvada 6 numaralı seribaşı olarak ter döken Başak Eraydın, ilk maçında bir diğer milli tenisçi Melis Sezer’i saf dışı bıraktı. Korttan 6-4, 6-1’lik setlerle üstün ayrılan Eraydın, ikinci turda Rumen Mihaela Buzarnescu ile eşleşti.

Günün etkileyici galibiyetlerinin altında Ayla Aksu ile Berfu Cengiz’in imzası vardı. Ayla, dünya sıralamasının 162. basamağında bulunan, turnuvanın 3 numaralı seribaşı ismi Ukraynalı Kateryna Kozlova’yı 6-4, 7-6 ile devirirken; 17 yaşındaki Berfu ise final setini 3-5’ten çevirdiği buluşmada Sırp Jovana Jaksic’i 5-7, 6-4, 7-5’le saf dışı bıraktı.

Cemre Anıl, kusursuz bir iş çıkardığı elemelerin ardından ana tabloya da güçlü bir başlangıç yaptı. Altı kez servis kırdığı maçta Alman Christina Shakovets’i 6-3, 6-2 ile mağlup eden Cemre, ikinci turda Ayla’nın karşısına geçti. Berfu’nun ikinci tur rakibi ise 8 numara Japon Eri Hozumi oldu.

ÇAĞLA’DAN TALİHSİZ VEDA

TEB Kültürpark Cup’ta 5 numaralı seribaşı olarak boy gösteren Çağla Büyükakçay, büyük çekişmeye sahne olan mücadelenin ardından İspanyol Paula Badosa Gibert’e yenilmekten kurtulamadı. 2 saat 53 dakika sonunda rakibine 7-6, 6-7, 7-6’lık setlerle teslim olan Büyükakçay’ın İzmir serüveni ilk turda son buldu.

Büyükakçay’ın yanı sıra genç tenisçiler İpek Öz ve İlay Yörük de turnuvanın dışında kaldı. İpek, Sloven Nastja Kolar’a 6-3, 6-1; İlay ise 1 numaralı seribaşı Bulgar Viktoriya Tomova’ya 6-0, 6-0 kaybetti.

Bu sene ilki gerçekleştirilen organizasyonda yarın (21 Haziran Çarşamba) teklerde ikinci tur, çiftlerde çeyrek final müsabakaları oynanacak. Başak Eraydın, Ayla Aksu, Pemra Özgen, Berfu Cengiz ve Cemre Anıl’ın teklerde çeyrek final biletini almak adına korta çıkacağı günün perdesi saat 11.00’de açılacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.