DOLAR 33,0928
EURO 36,0975
ALTIN 2.595,22
BIST 11.125,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C

Olimpiyat yolunda madalyalara devam

16.03.2015
A+
A-

11-15 Mart 2015 tarihleri arasında Brezilya’da yapılan Uluslararası Badminton Olimpiyat kota müsabakalarında sporcularımız Özge Bayrak ve Neslihan Yiğit (İstanbul B.Şehir Belediyesi Spor kulübü) çift bayanlarda şampiyon oldular. Aynı turnuvada tek bayanlarda Neslihan Yiğit de üçüncü oldu.

2016 Rio Olimpiyatlarına puan veren turnuvalarından biri olan Uluslararası Romanya Badminton Turnuvası’nda da sporcularımız 3 bronz madalya kazanma başarısı gösterdiler.

Tek erkeklerde; Sinan Zorlu (Bursa Osmangazi Bld.), tek bayanlarda; Ebru Tunalı (Bursa Osmangazi Bld.), çift bayanlarda Ebru Tunalı-Cemre Fere (Bursa Osmangazi Bld.) üçüncü olarak, olimpiyat oyunlarına katılma yolunda aldıkları puanlara yenilerini eklediler. Turnuvada Avrupa Badminton Birliği Asbaşkanı olan, Federasyon Başkanı Murat Özmekik, derece alan sporculara madalya ve kupa verdi. Brezilya ve Romanya’daki Dünya sıralamasına ve Olimpiyatlara puan veren turnuva hakkında açıklama yapan Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik; 2016 Rio Olimpiyatlarına hazırlıklarımız devam ediyor. Tek bayanlarda kota almayı garantiledikten sonra çift bayanlar ve tek erkeklerde de kota almak için mücadele veriyoruz. Brezilya’da Özge ve Neslihan’ın Şampiyon olması Dünya sıralamasında buldukları yeri sağlamlaştırdı. Bu şekilde 10 turnuva da daha şampiyon veya ikinci olmamız bizi çift bayanlarda da Olimpiyatlara kota almamızı sağlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.