DOLAR 33,0943
EURO 36,0370
ALTIN 2.589,67
BIST 11.164,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

National’da Kupa Galli Farr’ın

21.05.2014
A+
A-

Türkiye’de düzenlenen en önemli uluslararası golf organizasyonlardan biri olan Challenge Tour’un Türkiye ayağında Galli Oliver Farr mutlu sona ulaştı. Liderliğin sürekli el değiştirdiği final raundunu 70 vuruşla tamamlayan Farr, toplamda 276 vuruşla şampiyon oldu.

Belek’teki National Golf Kulübü’nde düzenlenen Turkish Airlines Challenge’da, Galli oyuncu Oliver Farr nefes kesen bir finalin ardından şampiyon oldu. Avrupa’nın en yetenekli genç oyuncularının katıldığı 175 bin Euro toplam ödüllü organizasyonu ilk sırada bitiren Farr, 28 bin Euro’luk para ödülünün de sahibi oldu.

Yaklaşık 20 oyuncunun şampiyonluk hedefiyle sahaya çıktığı Turkish Airlines Challenge’ın final raundu büyük çekişmeye sahne oldu. Liderlik, üçüncü güne ilk sırada başlayan Jerome Lando Casanova, Bjorn Akesson, Dave Coupland, Moritz Lampert, Chris Hasson ve Oliver Farr arasında sürekli el değiştirdi. Son gün ilk çukurda bogey yaparak kötü başlayan Oliver Farr, 7 ve 8. çukurlarda elde ettiği birdie’lerle hatasını telafi etti. Dokuzuncu çukurdaki bogey’den sonra, son dokuz çukurda üç birdie’ye imza atan genç oyuncu 14. çukurdaki bogey’e rağmen günü 70 vuruşla (-2) bitirmeyi başardı. Toplamda 276 vuruşla zirveye çıkan Oliver Farr, Challenge Turu’ndaki ilk şampiyonluğuna ulaştı. Son güne lider başlayan Fransız Jerome Lando Casanova, İngiliz Dave Coupland ve Danimarkalı Jeppe Huldahl ise 278vuruşla (par) ikinci sırayı paylaştılar.

SAHAYA BÜYÜK ÖVGÜ

Turkish Airlines Challenge’da şampiyon olan Oliver Farr ile ikinci sırayı paylaşan golfçülere kupa ve ödülleri National Golf Kulübü’nde düzenlenen törenle verildi. Organizasyonun ana sponsoru Türk Hava Yolları dört oyuncuya dünyanın herhangi bir yerine gidiş-dönüş business class uçak bileti ile maket uçak hediye etti. Oyunculara kupalarını OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk ve Türk Hava Yolları Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna takdim etti. Şampiyon Oliver Farr, ilk şampiyonluğunu kazandığı National Sahası’na övgüler yağdırdı. Farr, “Bu sahanın bugüne kadar oynadığım en iyi saha olduğunu söyleyebilirim. Türkiye böyle bir sahaya sahip olduğu için çok şanslı” dedi.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu da düzenledikleri golf organizasyonlarıyla Belek’i dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, bu turnuvalara sponsor olan Türk Hava Yolları’na teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.