DOLAR 33,0988
EURO 36,0240
ALTIN 2.588,44
BIST 11.163,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

“TFF Başkanı Nihat Özdemir’e seslendi”

“TFF Başkanı Nihat Özdemir’e seslendi”
23.08.2020
A+
A-

Radyospor’da Soyunma Odası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan eski hakemlerden Binali Kartal, işlerin daha da zora girmemesi için önlemler alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Eski hakemlerden Binali Kartal, hakem camiasında yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kartal, TFF Başkanı Nihat Özdemir’e seslendi. Kartal: “15 dakika görüşelim, Türk hakemliğiyle ilgili reçeteyi kendisine anlatayım” dedi.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp ve yönetim kurulu geride bıraktığımız günlerde görevinden ayrıldı. Merkez Hakem Kurulu’nun yeni başkanının kim olacağı resmiyet kazanmazken, hakem camiasında yaşananlarla ilgili olarak FIFA kokartlı eski yardımcı hakem Binali Kartal, çarpıcı bir ifadeye imza attı.
Radyospor’da Soyunma Odası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Binali Kartal, işlerin daha da zora girmemesi için önlemler alınması gerektiğine vurgu yaptı.

“İsim değil, sistem değişmeli”

Binali Kartal, “Türk futbolu adına önemli olan birilerinin görevinin değişmesi değildir. Sistemin ve işleyişin değişmesi, iyi hakemler bulmak, yetiştirmektir. Birçok bölgede çok iyi hakemler olmasına rağmen şans bulamıyorlar. O isimleri çıkarmak ve Türk hakemliğine armağan etmek gerek. Ben birçok araştırma yaptım, birçok hakemi de her bölgeye giderek bizzat izledim. İyi hakem sayısını artırabiliriz” ifadesini kullandı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir’e seslendi…

Kartal, “TFF Başkanı Nihat Özdemir’e Radyospor aracılığıyla sesleniyorum. Bana 15 dakika versin. Kendisine planlamalarımı, önerilerimi anlatayım. Türkiye’de iyi hakemler var. Başarılı bir planlamayla krizlerin önüne geçilebilir” diye konuştu.

“MHK Başkanı Kim Olmalı?

Bu arada eski hakem Binali Kartal, “Hakem camiasında işini layıkıyla yapacak isimler var. Merkez Hakem Kurulu Başkanı kim olmalı? Bence Ertuğrul Dilek başkanlığında bir danışma kurulu oluşturulmalı bu kurul MHK Başkanının kim olabileceğini TFF Başkanı ve yönetimine sunum yapabilirler. Ayrıca MHK yönetiminde sayının 9 olması bence dezavantaj yaratıyor. Bu sayının 15 civarında olmasıyla çok daha iyi bir planlama yapılabilir” görüşünü savundu.

Kaynak: Ajansspor

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.