DOLAR 32,3792
EURO 34,6801
ALTIN 2.400,83
BIST 10.043,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Avcı sonrası gelen dinamizm…  

Avcı sonrası gelen dinamizm…   
26.01.2020
A+
A-

Görevine son verilen Abdullah Avcı sonrası ilk resmi maçına çıkan Beşiktaş, İzmir’den eli boş dönüyor. Göztepe mağlubiyetine rağmen siyah beyazlı futbolcular, son derece arzulu bir görüntü ortaya koyup, gelecek maçlar için olumlu sinyaller verdiler.

Şans faktörü Beşiktaş’ın yanında olsaydı, maç berabere bitebilirdi. Maçın uzatma bölümlerinde Burak’ın beceri gerektiren vuruşunu, Göztepe kalecisi Beto mükemmel bir şekilde çıkarttı. Maç boyunca Beşiktaş, tempolu oynayıp, Avcı dönemindeki pasif futboldan kurtulmuş bir görüntü sergilediler. Siyah beyazlıların bu arzulu futbolu, aslında bir puanı getirmeliydi. Ancak şans faktörü Göztepe’nın yanında olunca, puanların tamamı İzmir takımında kaldı.

Beşiktaş’ta sürpriz ilk 11 

Göztepe maçında Beşiktaş’ın ilk 11’inde iki sürpriz eksik vardı. Bunlardan biri Gökhan Gönül diğeri Caner Erkin’di. Sabah saatlerinde Gökhan’ın hasta olduğu ve maçta oynamayacağı yönünde haberler vardı. Ancak tecrübeli bek, ikinci yarıda oyuna girince, acaba çıkan hastalık haberi gerçek değil miydi sorusu akıllara takıldı. Beşiktaş’ın geçici teknik direktörü Şenol Fidan, Gökhan’ın yerine sakatlığı geçen Douglas’a, son tarafta da Caner’in yerine Rıdvan ilk 11’de yer verdi. Genç Rıdvan fazlasıyla alkışı hak ederken, Douglas çok ama çok kötüydü.

Cezalı Elneny ve sakat Lajic gibi iki önemli oyuncusundan yoksun bir kadroyla mücadele eden Beşiktaş, özellikle Sırp yıldızı fazlasıyla aradı. Orta sahada oyun kurucusuz oynayan Kara Kartal, açık vermeye oldukça müsait Göztepe savunmasının bu olumsuzluğundan faydalanamadı. Özellikle Burak, istediği topları almakta büyük sıkıntı yaşadı. Geç atılan paslardan dolayı Beşiktaş’ın golcüsü, ofsayt pozisyonlarının kurbanı oldu. Lajiç’li kadroda Burak’ın daha etkili olacağı bir gerçek.

N’Koudou ne yapar ?

Geldiği günden beri, iyi transfer mi değil mi sorusunun hedefindeki N’Koudou, her geçen gün biraz daha hayal kırıklığı olarak ön plana çıkıyor. Göztepe maçında Fransız futbolcu, ne yaptığı belli olmayan bir görüntüdeydi. Aldığı topları N’Koudou son derece kötü kullandı. Eğer böyle bir futbolu Türk oyuncu sergilese, her halde kolay kolay ilk 11’i göremez. N’Koudou’nun biran önce toparlanması lazım.  Diaby için artık bir şey söylemeye gerek yok ! Bir şeyler yapmaya çalışıyor ama yapamıyor ! Çünkü kumaşı bu seviye için yeterli değil

Sonuç olarak, Beşiktaş sıkıntılı şartlar altında çıktığı 90 dakikayı kaybetti ama oynadığı futbol gelecek maçlar için biraz umut verdi. Avcı döneminin kötü, pasif, primitif futbolu yoktu; Göztepe’nin yeni stadında arzulu ve tempolu oynamaya çalışan bir Beşiktaş takımı sahadaydı. Geçici teknik direktör Fidan’ın, Rıdvan’a şans vermesi yerinde bir tercihti. Eleştirdiğimiz Caner’in kendi toparlaması şart. Çünkü Rıdvan bu futboluyla bu formayı Caner’den kapar….

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.