DOLAR 33,0926
EURO 36,1138
ALTIN 2.595,96
BIST 11.124,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

AKDENİZ OYUNLARINDA BADMİNTON

18.07.2013
A+
A-

Ülkemizde organizasyonu yapılan Akdeniz oyunları, beklenildiği sayıda sporcuların katılımı gerçekleşmemesine rağmen, yüksek bir coşkuyla geçti. Spor teşkilatımız, organizasyonların uygulamalarında tam not aldı. Genel değerlendirme yapıldığında, İtalya’nın ardından ikincilik başarısını gösterdi. Ülkemiz adına sevindirici bir o kadar da, onurlu bir gelişmedir

Özellikle ilk defa ülkemzin badmintonda böyle bir organizasyona katılması, ve üstün başarı göstermesi ayrı bir sevinç vesilesidir.

25 Haziran 2013 tarihinde başlayan badminton müsabakalarında, tek erkekler, tek bayanlar, çift erkekler ve çift bayanlar kategorilerinde grup maçları yapıldı.

Akdeniz Oyunlarında Badmintoncularımız 2 Altın ve  2 Gümüş madalya ile Oyunları tamamladı.

Çift Bayanlarda Sporcularımız Neslihan Yiğit ve Özge Bayrak (Ego Spor) Slovenyalı ve İtalyan rakiplerini yenerek Finale çıktılar. Finalde Fransız rakiplerini yenen Sporcularımız Akdeniz Oyunlarında Şampiyon olarak ülkemize ilk Altın Madalya’yı kazandırmış oldular.

Tek Bayanlarda B Grubunda sporcumuz Neslihan Yiğit Fransız, İtalyan ve Sırp rakiplerini yenerek Çeyrek finale çıktı. Çeyrek Finalde Fransız ve Yarı Finalde İtalyan rakiplerini yenerek Finale çıktı.

Tek Bayanlarda diğer sporcumuz Özge Bayrak C Grubunda yer aldı. Özge Bayrak Grubunda Slovenyalı,Yunan  ve Makedon rakiplerini yenerek Çeyrek finale çıktı.Çeyrek Finalde Fransız ve Yarı finalde Slovenyalı rakiplerini yenen Özge Bayrak Finalde Neslihan Yiğit ile karşılaştı.

Tek Bayanlar finalinde Özge Bayrak’ı 2-0 yenen Neslihan Yiğit Şampiyon olarak ülkemize  Akdeniz Oyunlarında 47.Altın Madalya kazandırırken Özge Bayrak ülkemize Gümüş madalya kazandırdı.

Çift Erkeklerde Hüseyin Oruç ve Emre Arslan (BB. Ankara Spor) Gruplarında yaptığı maçlarda Sloven ve Yunan rakiplerini yenip Fransız rakiplerine yenilince çeyrek finale yükseldiler. Çeyrek finalde İspanyol rakiplerini yenen millilerimiz, yarı finalde de Fransız rakiplerini yenerek finale çıktılar. Finalde Hırvat rakiplerine yenilen sporcularımız ülkemize Gümüş madalya kazandırdılar.

Badminton Federasyon Başkanı Murat Özmekik; “Akdeniz Oyunlarında ilk defa yer alan Badminton branşında ülkemize 2 Altın ve 2 Gümüş Madalya kazandırdık. Öncelikle Akdeniz Oyunlarında Çift Bayanlarda Şampiyon olan sporcularımız Neslihan Yiğit ve Özge Bayrak’ı tebrik ediyorum. Yine Tek Bayanlarda Ülkemize 47. ve son Altın Madalya’yı kazandıran Neslihan Yiğit’i ayrıca tebrik ediyorum. Yine özellikle çift erkeklerde büyük bir mücadele vererek 2.olarak ülkemize Gümüş Madalya kazandıran Hüseyin Oruç ve Emre Arslan’ı da ayrıca tebrik ediyorum.

Yine Sporcularımızın başarılı olmasında en büyük pay sahiplerinden başta Milli Takım Antrenörü Çağatay Taşdemir ve Cengiz Özübir olmak üzere sporcularımızın kulüp Başkanları Ego Spor kulüp Başkanı Ali İhsan Ölmez ve B.B.Ankara Spor kulüp Başkanı Seçkin Odabaşı’na ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e, sporcuları alt yapıda yetiştiren Bursa Osmangazi Belediye Spor kulübüne, sporcularımızın bu başarıyı elde etmesinde yıllarca emek harcayan Perde arkasında emek veren, Badminton Federasyonu Genel Sekreteri İsa Ayan’a, Genel Koordinatör Hayati Kısacık’a, Teknik kurul üyeleri Hakan Avcı ve Fatih Kaymaz’a, malzeme sorumlusu Aydın Tokay’a ve isimlerini unuttuğum bütün katkı sağlayan antrenörlerimize, partner sporcularımıza ve federasyon personelimize teşekkür ediyorum.

Bu Başarı bir ekip başarısıdır, Bu başarıda Antrenöründen tutun da, kulüp başkanları, kulüp idarecileri, partner sporcular ve federasyon personellerinin de  emekleri vardır. Bu nedenle başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kısa adı COMEBA olan (Confederation of Mediterranean Badminton) Akdeniz Badminton Federasyonu Başkanlık seçimi 25 Haziran 2013 tarihinde Mersin Royal Sebaste Otelde yapıldı.

Fransız Badminton Federasyonu Başkanı Richard REMAUD ve Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik’in aday olduğu Başkanlık seçiminde Fransız Başkan Delegelerin büyük çoğunluğunun Türk Başkan adayı Murat Özmekik’i destelediğini görünce adaylıktan çekildi ve Murat Özmekik Oy Birliği ile Akdeniz Badminton Federasyonu Başkanlığına seçildi.

Ayrıca Başkan Yardımcılıklarına Suriye Federasyonu Başkanı Khoulud BITAR ve Yunanistan Federasyon Başkanı Victoria HATZINA, Genel Sekreterliğe John ATTARD Yönetim Kurulu üyeliğine G.Kıbrıs Federasyon Başkanı Andreas KAMARLINGOS  ve Türkiye Badminton Federasyonu Dış ilişkiler Kurulu Başkanı Haldun Aydın, Muhasipliğe Fransa Federasyon Başkanı Richard REMAUD seçildiler.

Başkanlığa seçilen Murat Özmekik şunları söyledi. ”Balkan Badminton Federasyonu Başkan Yardımcılığından sonra Akdeniz Badminton Federasyonu Başkanı seçilmemle ülkemi onure etti isem, ne mutlu bana, bu görevler ülkemizi uluslararası alanda en üst noktada temsil etme anlamında önem arz etmektedir. Bu açıdan Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için gayret göstereceğim.”

Badminton federasyonunun sergilediği başarı, öncelikle camianın sevinç ve motivasyonunu arttırması, özgüven geliştirmesi açısından önemlidir. Ülkemiz adına ise gurur vesilesidir. Emeği olan, katkı sağlayan herkese teşekkürler…

Yazar: Nesim Yalvarıcı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.