DOLAR 33,0928
EURO 36,0975
ALTIN 2.595,22
BIST 11.125,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C

Galatasaray Avrupa Üçüncüsü  

Galatasaray Avrupa Üçüncüsü   
26.11.2017
A+
A-

 

Ankara’da AndreyKarlov anısına düzenlenen Avrupa Kulüpler Şampiyonası- Golden Lig’de Galatasaray Bayan Judo takımı, bronz madalyanın sahibi oldu. Erkeklerde mücadele eden İstanbul BBSK ise 7. Oldu.

Golden Lig’in açılışını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “sporun ortak bir dil olduğunun altını çizerek Rusya ve Türkiye’nin spordaki dostlukları tüm alanda gerçekleşecektir” dedi.

Avrupa Kulüpler Şampiyonası Golden Lig’de Türkiye’yi kadınlarda temsil eden Galatasaray Judo takımı, üçüncülük maçında Fransa ekibi Limoges’i 3-2 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Erkeklerde mücadele eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ise 7. Oldu.

Çeyrek finalde Fransız Comboult’a şanssız bir şekilde 3-2 yenilen Galatasaray, repesajda yine bir Fransız takımı Red Star Champing’i 3-2 yenerek üçüncülük maçı oynama hakkını kazandı. Avrupa judosunda önemli bir yeri olan Fransa’nın bir diğer takımı Limoges ile madalya maçında 52 kiloda DistriaKrasniqi,63 kiloda Nora Gjakova ve +70’de Kübra Kara rakiplerini yenerken, 52 kiloda Melisa Çakmaklı ve 70 kiloda Şükran Bakacak mağlup olunca Galatasaray judocuları bronz madalyayı kazandılar. Ekibimiz, geçen yıl Grozny’de de üçüncülüğü elde etmişti. Galatasaray takımının madalyalarını Japonya Ankara Büyükelçisi AkioMıyajıma, kupasını ise EJU Başkanı SergeySoloveychik verdi.

Diğer üçüncülük maçında ise Fransa ekibi PontaultCombault, Sırp temsilcisi SlaviaNovi Sad takımını 3-2 mağlup ederek, bronz madalya kazandı.Finalde karşı karşıya gelen Rus ekibi Yawara Neva, İspanya takımı Valencia’ya 3-2 üstünlük kurarak altın madalyayı kazandı.

Erkeklerde ülkemizi temsil eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise çeyrek finalde Fransız SGS Judo’ya 3-2 yenilince repesaja kaldı. Sırbistan ekibi Red Star’a yenilen Türk ekibi madalya mücadelesine katılamadı. Avrupa Kulüpler Şampiyonası Golden Lig’de erkekler finalinde iki Rus ekibinden Yawara Neva birinciNevwStream ikinciliği elde etti. Sporting Lizbon (Portekiz) ve Fighter (Gürcistan) üçüncü sırayı aldılar. Şampiyon Yawara Neva takımının madalyalarını ise Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ikinci olan New Stream’inmadalyalarını ise Judo Federasyonu başkanı Sezer Huysuz, 3. olan takımlara ise madalyalarını Spor Genel Müdürü MehmetBaykan ve Spor Toto başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdiler.

Açılış töreni

Organizasyonun açılış seremonisinde geçen yıl silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi AndreyKarlov anısına bir sinevizyon gösterisi sunuldu.Madalya müsabakaları öncesinde AndreyKarlov için 1 dakikalık saygı duruşu yapılırken, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in mesajı da okundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bakan Bak,yaptığı konuşmada, Rusya ve Türkiye’nin bu coğrafyada hep dost olarak kalacaklarını söyledi.

“Öncelikle büyük diplomat ve güzel insan Rusya’nın Ankara Büyükelçisi AndreyKarlov adına düzenlediğimiz bu turnuvaya hoş geldiniz” diyen Bakan Bak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Cumhuriyeti Başkanı Vladimir Putin çok iyi birer arkadaş. Bu iki liderin iki ülkesi olarak dostluğumuz ilelebet sürecektir. Bu spor organizasyonu Ankara’da saldırı sonucunda kaybettiğimiz AndreyKarlov adına yapmayı planladık. Spor ortak bir dil. İki ülke Rusya ve Türkiye spordaki ortak dostlukları tüm alanda gerçekleştirilecektir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın selamlarını getirdim. Tüm misafirlere özellikle de AndreyKarlov’un eşine selamlarını ilettiler. Altın ligin son ayığının yapılması için Avrupa ve Dünya Judo Federasyonu’na teşekkür ediyoruz. Tüm takımlara başarılar diliyorum. Türkiye ve Rusya bu coğrafyada dost olarak kalacaktır. AndreyKarlov’u hiç bir zaman unutmayacağız.”

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz da, “Bu organizasyonu yaparken hem judo, hem de sporda iki ülkenin birleşmesini planladık. Türkiye’nin güzel yerlere gelmesi, Rusya ile iyi bir diyalog kurulması için böyle bir organizasyonu gerçekleştirdik. Türkiye’de böyle bir olayın yaşanması bizi çok üzdü. AndreyKarlov’un eşine Türk halkı adına üzüntülerimi ifade ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.