DOLAR 33,0958
EURO 36,0510
ALTIN 2.593,68
BIST 11.154,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Yüzücülerin performansı Filiz’den

11.04.2013
A+
A-

Türkiye’nin lider makarna markası Filiz, spora ve sporcuya desteğini tüm hızıyla sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı’na (Kulüpler Birliği) sponsor olan Filiz, şimdi de Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) Milli Takımları’nın resmi makarna sponsoru oldu. Filiz Makarna, profesyonel sporcular için özel olarak ürettiği “Filiz Performans” ile onların performanslarına olumlu katkıda bulunmayı amaçlıyor

filizkapak filiztoplu

Fotoğraflar: MURAT İLTER / muratilter1@gmail.com

Spora ve sporcuya desteğiyle bilinen Türkiye’nin ve dünyanın lider makarna şirketi Barilla; Filiz markası ile TYF’nin Yüzme, Atlama ve Senkronize Yüzme Milli Takımları’nın sponsoru oldu. Geliştirilen proje çerçevesinde performans sporcularına özel olarak ürettiği, henüz nihai tüketicilere satışı yapılmayan “Filiz Performans”; zenginleştirilmiş formülü ile yüzücülerin enerji ihtiyacının yanında, vitamin ve mineral gereksinimlerini de karşılıyor.

HABER: Muzaffer Batumlu / muzafferbatumlu@gmail.com

Filiz Performans serisiyle TYF’nin Yüzme, Atlama ve Senkronize Yüzme Milli Takımları’nın resmi makarna sponsoru olan Filiz, makarnanın dünyada en “iyi sporcu besini” olarak kabul ediliyor olmasından yola çıkarak, TYF ile ortak bir projeye imza attı. Filiz; kısa bir süre önce önemli atılımlar içine giren ve bu çerçevede rekortmen yüzücü Michael Phelps’in antrenörü Bob Bowman ile danışman olarak anlaşan TYF ile dört yıllık bir anlaşma yaptı. Bir başka deyişle 2016 Olimpiyat Oyunları sonuna dek sürecek bu anlaşma ile Filiz, milli takım sporcularının hazırlıklarına katkıda bulunacak.

Proje kapsamında 10 Nisan Çarşamba günü Ataköy’deki Olimpiyat Evi’nde Filiz Makarna ve TYF yönetimi, sporcular ve ailelerinin bir araya geldiği Türk sporu ve sporcularının sağlıklı ve dengeli beslenmesi amacıyla üretilen “Filiz Performans” serisinin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda; Barilla Türkiye, Orta Doğu ve Afrika’dan Sorumlu Bölge Direktörü Güneş Karababa’nın yanı sıra Barilla Gıda Kurumsal İletişim Müdürü Dr. Hakan Göker ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Bayraktar ve TYF Bilim Kurulu Üyesi, Marmara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof.Dr. Funda Elmacıoğlu projenin detaylarıyla ilgili birer sunum yaptılar.

Sporcular için beslenmenin önemini aktaran Prof Dr. Bülent Bayraktar şunları söyledi: “Üst düzey sporcularda başarı, sadece iyi antrenman ve fiziksel özelliklere bağlı değil. Doğru ve dengeli beslenmenin büyük önemi var. Bu nedenle özellikle sporcu beslenmesi alanında modern ve yenilikçi ürünlere ihtiyaç duyuyoruz. Filiz Performans da böylesine önemli bir ürün. Bu bağlamda Filiz’i böyle önemli bir boşluğu doldurduğu ve bu projeye öncülük ettiği için kutluyorum. Filiz Performans tüm sporcuların kullanması gereken bir ürün. Yapılan bilimsel çalışmalar sporcunun başarısını üç temel unsurun yönlendirdiğini ortaya koyuyor: Doğru egzersiz, doğru dinlenme ve doğru beslenme. Bunlar hem sporcunun hem de ekibin performansını doğrudan etkileyen faktörler. Doğru beslenme hem sporcular hem de toplumda yaşayan tüm aktif insanlar için çok önemli. Bu açıdan bakıldığında makarna çok temel bir besin. Filiz Performans sahip olduğu üstün niteliklerle sporcuların aradığı ve ihtiyaç duyduğu çok özel bir ürün.”

Filiz Makarna ve TÜBİTAK işbirliğinde geliştirilen Filiz Performans’ın en önemli özelliği içindeki mineral ve vitaminlerin pişirme sırasında kaybolmaması. İçeriğinde yer alan ve sporcuların artan günlük ihtiyaçlarını beslenme yoluyla karşılayabilecek miktardaki mineral ve vitaminler, mikro enkapsüle teknikle üretildiği için, pişirme sürecinde çözünüp kaybolmuyor, ancak mide özsuyunda çözünüyor. Böylece Filiz Performans ile sporcular, sağlık ve performansları için gereken mineral ve vitaminleri öğünlerindeki makarna ile almış oluyorlar.

Prof. Funda Elmacıoğlu da toplantıya katılan Milli Sporcuları, Velilerini ve Antrenörlerini, sporcu beslenmesinin altın kuralları ve yüzücü beslenmesinde makarnanın yeri ve önemi hakkında bilgilendirdi.

Sunumların ardından projenin geliştirilmesi konusunda çaba gösteren TYF, akademisyenler, sporcular ve ailelerine teşekkür eden Barilla Türkiye, Orta Doğu ve Afrika’dan Sorumlu Bölge Direktörü Güneş Karababa şunları söyledi: “Akdeniz beslenme modelinin en önemli unsurlarından birisi olan makarna son derece sağlıklı bir besin. Ancak ne yazık ki ülkemizde makarnanın şişmanlattığı yönünde yanlış bir algı var. Bu noktada toplumumuzu doğru bilgilendirme çabası içerisindeyiz. Makarna 7’den 77’ye herkesin sevdiği bir ürün olmanın yanında, bugün dünyada sporcu beslenmesi denince akla ilk gelen gıdalardan birisi aynı zamanda. Biz, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sporcular ve spor yapan insanların iyi beslenmesi için çalışıyoruz. Daha önce Kulüpler Birliği ile benzer bir çalışma yaparak Süper Lig’de yer alan futbol takımlarına destek olmuştuk. Diğer yandan bu çalışmayı özellikle olimpik branşlarla genişletmek arzusundaydık. Bu amaçla, TYF ile ortak bir projeye imza attık. Bu proje çerçevesinde, Yüzme, Atlama ve Senkronize Yüzme Milli Takımlarımızın sporcularını Filiz Performans ile destekliyoruz. Filiz Makarna olarak bu projenin bizim için büyük bir önem taşıdığının altını çizmek isterim. Zira gerek Barilla gerekse Filiz markalarıyla, tek tek sporculara ya da takımlara sponsor olmak yerine sporun farklı alanlarına bütünsel olarak, uzmanlığımızı da taşıyarak destek olmayı amaçlıyoruz. Bildiğiniz gibi TYF son dönemde önemli atılımlar içinde. Kısa bir süre sonra Mersin’de gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunları’nda son yıllarda önemli dereceler yapmaya başlayan yetenekli genç sporcularımızdan önemli başarılar bekliyoruz. En büyük dileğimiz bu özel ürünle Türk sporunun ve Türk sporcusunun yanında olmak ve onların elde edecekleri başarılara katkıda bulunabilmek.”

Son olarak söz alan TYF Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazhar Bozdoğan da şunları söyledi: “Bir değişim ve yapılanma sürecinde olan federasyonumuz bildiğiniz gibi son yıllarda önemli başarılara imza attı. 2012 Londra Olimpiyatları kuşkusuz bugüne dek yüzme branşındaki en başarılı olimpiyatlar oldu. 2016 yılında Brezilya’da düzenlenecek olimpiyat oyunlarında artık madalyaya yüzmek istiyoruz. 2016 ve 2020 Olimpiyatları’nda çok daha başarılı olacağız. Çünkü önümüzde planlı çalışma için zamanımız var. Bunu çok iyi değerlendireceğiz. Bu yıl Haziran ayında Mersin’de düzenlenecek 17. Akdeniz Oyunları’nda da iyi dereceler elde etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu bağlamda Filiz Makarna’nın federasyonumuza ve sporcularımıza verdiği destek bizi daha da güçlendiriyor. Yüzme branşının yaygınlaşması için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Bu açıdan, gençlerimizi ve çocuklarımızı sporun her dalına teşvik eden ve onları destekleyen böylesine önemli projelere her zaman ihtiyacımız var ve olacak. Hem kendi adıma hem de TYF adına Filiz Makarna yöneticilerine spora ve sporcuya verdiği tüm destek ve katkıları için teşekkür etmek istiyorum.”

Konuşmaların ardından Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazhar Bozdoğan ile Barilla Türkiye, Orta Doğu ve Afrika’dan Sorumlu Bölge Direktörü Güneş Karababa tarafından imzalanan sponsorluk anlaşması töreninin ardından davetlilere Filiz Makarna’nın danışman şeflerinin hazırladıkları birbirinden lezzetli makarna menüleri ikram edildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.