Karamanlı Tekvandocu kitap çıkardı
Karaman’da tekvando sporcusu Buket Özkay, gerçek hayatta karşılaştığı sıra dışı olayları ve dostluğun insanlar üzerindeki etkisini “Samyeli” kitabında yazdı.2 bin 100 adet basılan kitap kitapçılarda satışa sunuldu.
Karaman’da bir buçuk yıl önce tekvando sporuna başlayan18 yaşındaki Buket Özkay, spor hayatına devam ederken bir yandan da hayalini kurduğu ilk kitabını çıkardı. Başarılı eğitim hayatı, disiplinli sporcu kimliği ve pozitif enerjisi ile birçok gence örnek olan Özkay’ın ‘Samyeli’ isimli kitabı, Herdem Kitap’tan yayınlandı.
Antrenörü Sadullah Bacaksız ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ı makamında ziyaret eden Özkay, çıkardığı ilk roman kitabının mutluluğunu paylaştı. Kitabının tamamlanıp yayınladığı için mutlu olduğunu belirten ve kitap hakkında Kısacık’a bilgi verenÖzkay, günün anısına Samyeli isimli kitabını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’a hediye etti.
En büyük hayallerinden birini gerçekleştirdiği içinçok heyecanlı olduğunu belirten Özkay, “Küçük yaşlarda babamla izlediğim dövüş filmleri benim spora olan ilgimi arttırdı. Aslında o yıllarda spora başlamadığım için pişmanlık duymuyor değilim. Babamla yürüyüş yapmak için çıktığımızda spor salonlarını ilgiyle izlemem babamın da dikkatini çekmiş olacak ki, bu sayede çok istediğim spora ilk adımımı attım. Tekvandoya başlamadan önce beni rahatlatan tek aktivite kitabımı yazmakken artık yeni bir aktivitem daha olmuştu. Şuanda ise hayalini kurduğum kitabımı çıkardım ve çok istediğim spor olan tekvandoya düzenli bir şekilde devam ediyorum” şeklinde konuştu.
“KÜÇÜK YAŞTAN BUYANA SÜREKLİ BİRŞEYLER YAZDIM”
Kitap yazmaya olan ilgisinin ilk olarak aile bireyleri tarafından fark edildiğini belirten Özkay, “Ailemin anlattığına göre küçük yaşlarda bana okunan hikayelerin içerisinde yer alan resimlere bakıp bu resimlerden farklı hikayeler anlatırmışım. O zamanlardan gelen bir ilgi olarak bu yaşıma kadar sürekli bir şeyler karaladım. İlk defa onuncu sınıfta kitabımı insanların okuması için yazmaya başladığımda ailem başta olmak üzere akrabalarım ve yakın çevrem çok büyük destek oldu. Kitabımı yazarken genel olarak etrafımda gördüklerimi, karakterlerin konuşmalarını, sorunlara buldukları çözümler gibi bazı olaylar gerçek hayattan alıntılandı. En çokta dostluk konusu üzerinde durmaya çalıştım” diye konuştu.
“SPOR, KİTAP YAZMAMDA ÇOK BÜYÜK DESTEK OLDU”
İnsanların sporu eğitimin önüne geçen çok büyük bir engel olarak gördüğünü ama aksine sporun eğitime çok büyük destek olduğunu belirten Özkay, “Kitap yazmaya başladığımda spora başlamasaydım eminim çoğu şeyi kaleme alamayacaktım. Spor yaptığımda kendimi zinde ve rahatlamış hissetmem benim için kurgu yapmamda büyük bir fayda sağladı. Spor yaparken bile aklıma gelen kurgular olmasa şuan kitabın büyük bir kısmını tamamlayamazdım. Kitap yazmak, spor yapmak ve derslerle ilgilenmek üçü bir araya geldiğinde yoğun bir tempo gibi görünse de aslında öyle değiller. Eğer her şeyi planlı ve düzenli bir şekilde yapıyorsanız ve yaptığınız işi seviyorsanız aksine daha eğlenceli geçiyor. Şuanda beni en çok mutlu eden şeylerden bir tanesi de bu süreçte spora başlamam ve sporu hayat tarzı olarak benimsemem oldu. Bu konuda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve tekvando sporuna daha profesyonelce yaklaşmamı sağlayan Akademi Tekvando ailesine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
2 bin 100 adet basılan kitap kitapçılarda satışa sunulurkenkitap, arka kapağında şu sözlerle tanıtıldı:
“Hayatımızı şekillendiren anlar vardır. Kimisinde kendi kararımızı veririz, kimisinde ise karar zaten çoktan verilmiştir.
Peki, çoktan verilmiş bir karar ile ne kadar ileriye gidebilirsiniz?
Tüm hayatınızı geride bırakır mısınız?
Ne olursa olsun hayattan zevk almaktır asıl mesele, umudu ve hayalleri olanların hikâyesiydi bu.”