DOLAR 33,0583
EURO 36,0305
ALTIN 2.552,11
BIST 11.142,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Cts 33°C
Paz 34°C
Pts 31°C
Sal 31°C

Artvin Boğaları İstanbul’dan galibiyetle döndü

Artvin Boğaları İstanbul’dan galibiyetle döndü
20.12.2016
A+
A-

Artvin Belediyesi Basketbol takımı deplasman da İstanbul takımı Işık Spor’u 65-63 yendi.

 Haber: Hayati Akbaş

Türkiye 2.Erkekler Liginin 9.Haftasında Artvin Belediyesi Basketbol takımı deplasman da İstanbul takımı Işık Spor’u 65-63 yenerek üst üste 5.Galibiyetini alıp puanını 15 çıkarıp ligin ilk yarısını 3.sırada bitirdi.

İstanbul FMV Işık Ayaz Ağa Kampusun de oynan maç İstanbul ve Kayseri’de şehit düşen güvenlik güçleri için saygı duruşunda bulunulup İstiklal marşı okundu.

Hava atışıyla başlayan maç Artvin Belediyesi Basketbol takımının etkili oyunuyla rakibine ilk periyotta 10 sayı fark atarak 21-11 tamamladı.

Artvin Belediyesi Basketbol takımı ikinci periyotun son 5’inci dakikasına kadar hücum ve savunmasını sürdürerek 26 – 19 önde girdi. Son 4 dakika boyunca yaşanan skorboard teknik arızası yüzünden moral kaybı yaşayan Artvin Boğaları rakibinin oyununa engel olmaya çalışsada 3 sayı farkla 31 -28 FMV Işık spor önde tamamlayan taraf oldu

 Maçın 3. ve 4 Periyotu Nefesleri Kesti

Maçın son 20 dakikası adeta nefesleri kesti. Her iki takımın oyuncuları savunmada ve pota altında inanılmaz mücadele gösterip aynı başarıyı gösteremediler.3.Periyotun son dakikaların da oyunun kontrolünü eline alan Işık Spor son periyota 49-48 önde tamamladı. Maçın son periyotuna savunmada hücum da daha derli toplu olan Artvin Boğaları takımı olmasına rağmen maçın son 4 dakikasına 1 sayı farkla ışık spor takımı 58-57 önde girdi. Artvin Boğalarının koçu Şahin Ateşdağlı’nın Bençden oyuna soktuğu Can Yalmanın hem savunmada hücumda gösterdiği başarılı performansı kaptığı topla taçlandırıp bulduğu sayıyla takımını öne geçirip Artvin Belediyesi Basketbol takımının sahadan 2 sayı farkla 65-63 galip ayrılarak yenilmezlik serisini beşe çıkardı.

Maçın en skorel oyuncuları Artvin Belediyesinde Melih Sevda 18,Çağatay Çevik 15 sayıyla oynarken İstanbul temsilcisi Işık Spor da ise Can Göndür 21, Sinan Özgür 10 sayıyla oynadı.

Maçın Ardından açıklamada bulunan Artvin Belediyesi Basketbol Takımının kulüp Başkanı Zafer İnce;”Zor maç olacağını biliyorduk. Rakibimiz Işık Spor genç ve dinamik bir ekip ve bunu oynadığı 8 maçta gösterip ligde 3.Sırada olması tesadüf olmadığını bugün oynadığı oyunla gösterdi. Ama biz de bu ligin en iyi Basketbol oynayan ekiplerinden biri olduğumuzu oynadığımız ve kazandığımız son maçlarda gösterdik bugünde sporcularım ellerinden geleni yapıp sahadan galip ayrılmasını bildi ve üst sıralara tırmanmaya devam ettik.

Salona gelip bizleri destekleyen Başta Atilla beye ardından diğer taraftarlarımıza bizleri burada yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ederiz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.