DOLAR 33,0403
EURO 36,0158
ALTIN 2.583,17
BIST 11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C

“Gençler Bizi Hatırlasın” yarışması düzenledi

“Gençler Bizi Hatırlasın” yarışması düzenledi
04.09.2016
A+
A-

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan “Gençler Bizi Hatırlasın” İnceleme, Araştırma ve Belgeleme Yarışması düzenledi.

 Haber: Hayati Akbaş

Artvin Genlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gençler Bizi Hatırlasın” İnceleme, Araştırma Ve Belgeleme Yarışması hakkında açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada; “Gençlik ve Spor Bakanlığı yaz tatilinde gençlerle yaşlıları buluşturarak yaşanmış fakat yazılmamış hayat hikâyelerini gelecek kuşaklara aktarıyor. “Gençler Bizi Hatırlasın” yarışmasıyla gençlerimiz yaşanmış fakat yazılmamış hayat öyküleri hakkında kültür mirasçılarımız olan yaşlıları ziyaret edecekler, onları dinleyecekler ve sıra dışı hayat hikâyelerini kaleme alacaklar.

Gençler arasında gönüllülük bilincini ve kültürünü oluşturmak, gençlerin yaşlı büyükleri ziyaret etmelerini, tarihi, kültürel, geleneksel değerlerimizi tanımalarını, yaşatmalarını sağlamak, yaşlılarla bağlarını güçlendirmek ve saklı kalmış hayat hikâyelerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla hazırlanan yarışma yaz tatili süresince iki bayram geçirecek gençler için büyük bir fırsat sunuyor.

Yarışma 14-29 yaş arası bütün gençlere açık. Ayrıca yarışmaya ortak mirasımızı paylaştığımız Balkan ülkelerinde yaşayan gençlerimizde de katılabilecekler. Yarışma şartnamesi ve detaylı bilgi için gençler gencgonulluler.gov.tr/genclerbizihatirlasin web adresini ziyaret edebilirler.Yarışmada birinciye 4 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ve mansiyon ödülü olarak da bin TL verilecek. Yarışma için bir de ödül töreni düzenlenecek.Eli kalem tutan bütün gençlerimizi yarışmaya katılmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.