DOLAR 33,0518
EURO 36,0265
ALTIN 2.582,66
BIST 11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C

Averajla 1. Olduk

Averajla 1. Olduk
01.02.2016
A+
A-

 

Uluslararası 34. Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Grekoromen Güreş Turnuvası İstanbul’da sona erdi.

Ahmet Cömert Spor Salonu’nda iki gün süren turnuvaya Türkiye’nin yanı sıra Kazakistan, Türkmenistan, Belarus, Gürcistan, Ermenistan, Tunus, Norveç, ABD, Estonya, Azerbaycan, Kırgızistan ve Arjantin’den sporcular katıldı.2Turnuvanın ilk gününde 59, 71, 80 ve 98 kilolarda 3 altın ve 2 bronz madalya kazanan Türk güreşçiler, ikinci günde ise 66, 75, 85 ve 130 kilo karşılaşmalarında bir altın ve 3 bronz madalya elde ederek, organizasyonu toplamda 4 altın ve 5 bronz madalyayla tamamladı.

İkinci günde 66 kiloda mindere çıkan Yüksel Atakan, final maçında Kazak Almat Kerispayev’i yenerek altın madalyanın sahibi oldu. 66 kiloda Samet Günal, 75 kiloda Osman Köse ve 130 kiloda Osman Yıldırım ise bronz madalya kazandı.

Türkiye, organizasyonu 4 altın ve 5 bronzla tamamladı. 70 puan toplayan Türkiye, averajla birinci oldu. Gürcistan aynı puanla ikinci sırada yer alırken, Kazakistan 38 puanla üçüncülüğü elde etti.

Rıza Kayaalp sakatlandı 

Türkiye’yi 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda temsil edecek Rıza Kayaalp, sakatlığı nedeniyle yarı final maçından çekildi.

Yarı finalde Belaruslu Ioseb Chugoshvili ile karşılaşan milli sporcu, sağ baldırındaki sakatlığının nüksetmesi nedeniyle maça devam edemedi. Rıza Kayaalp’in, rakibinin bu bölgeye baskı yapması nedeniyle maça devam edemediği öğrenildi.

Milli güreşçinin 10-15 günlük tedavinin ardından hazırlıklarını sürdürebileceği ifade edildi.

İkinci gün sonuçları

Organizasyonun ikinci gününde yapılan müsabakalar sonunda kilolarında dereceye giren sporcular şunlar:

66 kilo:
1- Yüksel Atakan (Türkiye), 2- Almat Kerispayev (Kazakistan), 3- Samet Günal (Türkiye), 3- Dadov İslambak (Azerbaycan)
75 kilo:
1- Arsen Julfalakyan (Ermenistan), 2- Mindia Tsulukidze (Gürcistan), 3- Osman Köse (Türkiye), 3- Kazbek Kuluo (Belarus)
85 kilo:
1- Robert Kobliashvili (Gürcistan), 2- Nursultan Tursunov (Kazakistan), 3- Mate Sapodze (Gürcistan), 3- Giorgi Tsirekidze (Gürcistan)
130 kilo:
1- Ioseb Chugoshvili (Belarus), 2- Beka Kandelaki (Gürcistan), 3- Maksim Pashkou (Belarus), 3- Osman Yıldırım (Türkiye)

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.