DOLAR 33,0908
EURO 36,0930
ALTIN 2.595,24
BIST 11.114,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C

Alanya’ya Spor Turizminden 75 milyon dolar

Alanya’ya Spor Turizminden 75 milyon dolar
29.01.2016
A+
A-
Spor turizmi ile 2015 yılı başından bugüne Alanya’da 180 binin üzerinde sporcu ve sporcu yakını 600 bini aşkın geceleme yaptı.

2015 yılından günümüze konaklama, yemek, alışveriş gibi harcamalarla 75 milyon dolar spor organizasyonları sayesinde Alanya’ya kazandırıldı.

Alanya’da 2015 yılı başından günümüze kadar ulusal ve uluslararası olmak üzere 74 adet spor organizasyonu gerçekleştirildi. Bu organizasyon, müsabaka, seminer ve kamplara sporcu, hakem, gözlemci, federasyon yetkilileri, antrenör, sporcuların aile ve yakınları ile birlikte yaklaşık 180 binin üzerinde kişi katılarak 600 bin geceleme yaptı. Tüm bu ve benzeri spor etkinlikleri neticesinde konaklama, yemek, alışveriş gibi harcamalar için 75 milyon dolar spor turizmi sayesinde Alanya’ya kazandırıldı.

ALANYA’YA SPOR TURİZMİNDEN 75 MİLYON DOLAR

 

Spor turizmi ile 2015 yılı başından bugüne Alanya’da 180 binin üzerinde sporcu ve sporcu yakını 600 bini aşkın geceleme yaptı.

2015 yılından günümüze konaklama, yemek, alışveriş gibi harcamalarla 75 milyon dolar spor organizasyonları sayesinde Alanya’ya kazandırıldı.

Alanya’da 2015 yılı başından günümüze kadar ulusal ve uluslararası olmak üzere 74 adet spor organizasyonu gerçekleştirildi. Bu organizasyon, müsabaka, seminer ve kamplara sporcu, hakem, gözlemci, federasyon yetkilileri, antrenör, sporcuların aile ve yakınları ile birlikte yaklaşık 180 binin üzerinde kişi katılarak 600 bin geceleme yaptı. Bu rakama izleyiciler de dâhil edildiğinde spor turizmi özellikle kış aylarında daralan turizm sektöründe önemli bir rahatlama sağladı.

Yıl içerisinde birbirinden büyük organizasyonlar yapılarak Alanya turizmine büyük katkı sağlandı. Son olarak, 8 – 14 Ocak 2016 tarihleri arasında Alanya, Büyükler Taekwondo Türkiye Şampiyonası’na bin 700’ü sporcu olmak üzere takım yöneticileri ve teknik heyet olarak toplamda 3 bin kişiyi ağırladı. 26 Ocak’ta başlayan ve 31 Ocak’taki finallerle sona erecek olan Gençler Taekwando Türkiye Şampiyonası’na ise 2 bin sporcu katılıyor.

2015 yılında Alanya’da gerçekleştirilen Uluslararası Oryantiring Günleri’ne bin 600,

3 Mayıs 2015’te altı kıtada 35’ten farklı lokasyonda hayata geçirilen “Wings For Life Word Run” etkinliğine 3 bin 500 sporcu katıldı. 1-2 Ağustos 2015 tarihlerinde Gökbel Yaylası’nda gerçekleşen ülkemizin önde gelen güreş organizasyonlarından Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne ise toplamda 35 bin kişi katılırken, 17-18 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen 2015 Triathlon ITU World Cup ile dünyanın gözü bir kez daha Alanya’ya çevrildi ve toplamda 3 bine yakın katılımcı Alanya’da buluştu. Tüm bu ve benzeri spor etkinlikleri neticesinde konaklama, yemek, alışveriş gibi harcamalar için 75 milyon dolar spor turizmi sayesinde Alanya’ya kazandırıldı.

 

Gençler Taekwando Türkiye Şampiyonası’na katılarak sporculara başarılar dileyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ulusal ve uluslararası spor aktivitelerini Alanya’ya kazandırmak için önemli çaba sarf ettiklerini belirterek, “Bölgemize ve ülkemize ekonomik anlamda önemli girdi sağlıyoruz. Amacımız turizmde çeşitliliği sağlamak. Turizmdeki global rekabet bunu gerektiriyor. Spor turizmi de bu kapsamda çok yüksek vaatler sunuyor” dedi.

 

Yücel, başta Rusya’yla yaşananlar olmak üzere son dönemde artan bölgesel sorunların turizm sektöründe bir tedirginlik yarattığını ifade ederek, “Bu gelişmelerin turizme olumsuz etkileri yaşanmadan aşılabilmesi için özellikle turistik kentlerimizdeki yerel yönetimlere büyük görevler düşüyor. Bizler de bölgemizde bir durgunluk olduğunu, turist sayısının azaldığını görüyoruz; ancak alternatif fırsatlar geliştirerek ve insanların tercihlerini belirleyecek imkânlar sunarak bu sıkıntıları aşabileceğimizi ve hedeflerimizi eskisinden de fazla yükseltebileceğimizi düşünüyoruz. Bunun için de turizm alanındaki bütün paydaşlarla ortaklaşmak, sürekli diyalog halinde olmak ve deniz, kum, güneş kavramlarının dışına çıkıp alternatif turizm olanakları oluşturarak, yeni stratejiler geliştirmek zorundayız” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.