DOLAR 33,0943
EURO 36,0370
ALTIN 2.589,67
BIST 11.164,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Ergin Ataman: “Devletin desteği çok önemliydi”

Ergin Ataman: “Devletin desteği çok önemliydi”
20.01.2016
A+
A-

 

A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, devletin en üst düzeyden gelen desteğiyle 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri Turnuvası’na katılma hakkı elde ettiklerini söyledi.

Turnuvada son topa kadar mücadele ederek, Rio’da yer almak istediklerini kaydeden Ergin Ataman’ın görüşleri şu şekilde:
“Türkiye basketbolda artık bir ekol olmuş bir ülke. Basketbol çok seviliyor ve yatırımlar yapılıyor. Son topa kadar Olimpiyat mücadelesi verecek olmamız son derece sevindirici. Elemelerde yer almamız için devletin en üst düzey desteği çok önemliydi. Tabii ki FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’e de tüm basketbol camiası olarak teşekkür etmemiz gerekiyor. Çünkü sonuçta biz Avrupa Şampiyonası’nda bu hakkı elde edememiştik. Turgay Demirel’in de çabalarıyla açmış olduğu 3 kontenjanın Avrupa ülkeleriyle doldurulması ve Türkiye’nin dahil edilmesi, bu şansı tanıdı. Burada tabi diğer bir önemli olay da devlet desteği dediğimiz; Cumhurbaşkanımızın bu konuyla bizzat ilgilenmesi ve Bakanımızın da yoğun destek vermesi bence lobi faaliyetinde etkili oldu. Takım olarak da bizim için önemli olan iyi motivasyonla, en iyi kadromuzla elemelere gidip oradan Olimpiyat oynama şansını sonuna kadar zorlamak olacak. Şimdi artık kura çekimini bekleyeceğiz. Çok güçlü takımlar olacak. Ancak Türkiye de çok güçlü bir takım. Oyuncularımız artık tecrübe kazanıyorlar. Onun için biz de elemelerde iddialı olacağız. Olimpiyatlar bir sporcunun hayalindeki en önemli spor organizasyonudur. Onun için ben gerek Türkiye’de oynayan, gerek NBA’da oynayan oyuncularımızın bu hayalini gerçekleştirmek için büyük bir özveriyle burada destek vereceklerini düşünüyorum.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.