DOLAR 33,0282
EURO 35,9848
ALTIN 2.580,93
BIST 11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C

Özel sporcuları toplumla kaynaştıran özel bir proje

Özel sporcuları toplumla kaynaştıran özel bir proje
27.12.2015
A+
A-

 

Karma Futbol Projesi’nin İzmir -Ödemiş’deki kapanış turnuvası gerçekleştirildi

Zihinsel engelli bireyleri, çeşitli spor dallarında diğer bireylerle bir araya getirerek toplumsal hayata katmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye ile Kral Baudouin Vakfı’nın iş birliğinde gerçekleşen Karma Futbol Projesi kapanış turnuvası İzmir’in Ödemiş ilçesinde gerçekleştirildi.

Ödemiş İlköğretim Okulu, Birgi Özel Efe Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Bayındır Özel Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen etkinliğe 9 Karma Futbol Takımı, 60 özel ve 30 partner sporcu katıldı. İzmir Ödemiş’te gerçekleştirilen Karma Futbol Projesi kapanış turnuvasına, Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün yanı sıra Ödemiş İlçe Kaymakamlığı da destek verdi.

İlki Gebze’de gerçekleştirilen kapanış turnuvaları, önümüzdeki günlerde projenin uygulandığı Malatya, Kayseri, Manisa/Salihli ve Zonguldak’ta da yapılacak.

Karma Futbol Projesi’nin kapanış turnuvasının açılışında hazır bulunan Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, “Özel Olimpiyatlar Türkiye olarak sporun rehabilite etkisi ve birleştirici gücüne inanıyoruz. Karma Futbol gibi projelerle bir yandan engelli bireylere çeşitli spor dallarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlayarak, hem yeteneklerini geliştiriyor hem de sosyal hayata katılmalarını sağlıyoruz. Projelerimize ilginin her geçen gün artması da ne kadar doğru yolda olduğumuzu teyit ediyor” diye konuştu.

Özel sporcuları toplumla kaynaştıran özel bir proje

Karma Futbol Projesi, 2014-2016 yılları arasında zihinsel engelli ve sağlıklı bireyleri antrenman ve müsabakalarda bir araya getirmeyi ve düzenlenen futbol turnuvalarında birlikte mücadele etmelerini sağlamayı amaçlayan bir kaynaştırma projesi. Projeyle, 8-12 yaşları arasındaki zihinsel engelli ve diğer bireylerin spor alanı ve dışında aynı ortamı paylaşmasına olanak sağlamak, zihinsel engelli bireylerin yaşıt sağlıklı bireyler ile iletişim ve uzun süreli arkadaşlık kurulmasına olanak sağlamak, antrenmanlar ve müsabakalar esnasında yetenek ve beceri düzeylerini daha üst düzeye taşımak hedefleniyor.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Hakkında:

Temelleri 1982 yılında Prof. Dr. Hıfzı Özcan ve Sakıp Sabancı’nın önderliğinde atılan Özel Olimpiyatlar Türkiye, tüm dünyada 170 ülkeye yayılmış 225 kurumu kanalıyla, 4,4 milyon kişiye ulaşan Uluslararası Özel Olimpiyatlar’ın (Special Olympics) Türkiye’deki tek kuruluşudur. Özel Olimpiyatlar Türkiye, zihinsel engelli bireyleri, diğer bireylerle bir araya getirip, çeşitli spor dallarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlamaktadır. Bu şekilde özel sporcuların fizik kondisyonlarını, motor becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine, cesaretlerini sergilemelerine, başarılarının mutluluğunu yaşamalarına, toplum ile ilişkilerini güçlendirmelerine yardımcı olmayı ve sosyal hayata katılımlarını artırmayı hedeflemektedir.

Detaylı bilgi için http://www.soturkiye.org.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.