DOLAR 33,0879
EURO 36,0445
ALTIN 2.600,32
BIST 11.155,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Stresten kurtulmak isteyenlere aikido tavsiyesi

Stresten kurtulmak isteyenlere aikido tavsiyesi
15.11.2015
A+
A-

 

Gündelik hayatta yaşanan ruhsal, zihinsel ve bedensel sıkıntıların aşılması için çeşitli yollar arayanlara aikido tavsiye ediliyor.

Gündelik hayatta yaşanan ruhsal, zihinsel ve bedensel sıkıntıların aşılması için çeşitli yollar arayanlara aikido önerisinde bulunulurken, bu spor enerjinin pozitif bir şekilde dışarı atılmasını sağlıyor.

Aikido, insan yaşamına renk katma, hayatı anlamlandırma ve kişisel gelişim açısından alternatif bir yol olarak görülmeye başlandı.

Mersin’deki Aikido Spor Kulübü Derneği Başkanı ve antrenörü Rıdvan Doğan, yaptığı açıklamada, aikidonun savunma dışında ruhsal, zihinsel ve bedensel gelişim için iyi bir öğreti olduğunu belirterek, bu sayede insanların kendi yaşam güçlerini keşfettiğini ifade etti.

Hızlı yaşam temposuna ayak uydurmak için insanlarda oluşan sinir, stres ve kaygının yok edilmesinde aikidonun önemine dikkati çeken Doğan, bu sporun çeşitli disiplinleri içinde barındırdığı için avantaj sağladığını söyledi.

Doğan, aikido da akıl ve enerjinin ön planda olduğunu vurgulayarak, “Aikidoyla değişik yollardan giderek olaylara farklı bakış açıları yakalıyorsunuz. Bu sayede hayatınızdaki sorunların çözümünde de farklı yollar geliştirebiliyorsunuz. Bu spor akıl ve enerjinin senkron olarak gittiği bir yoldur” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.