DOLAR 33,0066
EURO 35,9727
ALTIN 2.570,95
BIST 11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Az Bulutlu
İstanbul
33°C
Az Bulutlu
Sal 33°C
Çar 34°C
Per 32°C
Cum 32°C

Arda Turan’ın sanat aşkı

Arda Turan’ın sanat aşkı
07.11.2015
A+
A-

Ahmet Güneştekin’in El poder de los orígenes (Kökenin Yetisi) adlı kişisel sergisi iş, sanat ve spor dünyasından isimlerin katılımıyla Marlborough Barcelona’da açıldı.

Serginin küratörlüğünü, Joan Miro, Salvador Dali ve Uluslararası Gaudi Yılı kapsamındaki tüm sergilerin de küratörlüğünü de yapan sanat tarihçisi Daniel Giralt-Miracle üstlendi. Sergiye, iş, sanat ve spor dünyasından çok sayıda tanınmış sima da ilgi gösterdi.
Çalık Holding’in katkılarıyla ve Ahmet Güneştekin’in ev sahipliğinde gerçekleşen serginin açılışına, Türkiye Barcelona Başkonsolosu Emir Salim Yüksel, Arda Turan, Berna Laçin, Erol Özmandıracı gibi isimler katıldı.
Marlborough Gallery’nin özel projeler direktörü Marcia Levine’in katılımıyla gerçekleşen açılışa, uluslararası sanat koleksiyonerleri de katıldı. Serginin açılışı onuruna, Gaudi’nin dış yüzeyini deniz dalgasından esinlenerek tasarladığı Katalan bölgesinin önemli mekanlarından La Pedrara’da verilen kutlama büyük ilgi gördü.
El poder de los orígenes (Kökenin Yetisi) sergisindeki işlerin merkezinde yer alan Konstantiniyye Yüzleşmeler Serisi, ortak kavram ve değerler yaratmanın önemine işaret ederek, farklı dinlere ve kültürlere karşı eşit bir bakış açısı geliştirmenin mümkün olabileceğine vurgu yapıyor.
12 Aralık’a kadar sürecek sergide sanatçının aynaları kullanarak ürettiği Konstantiniyye Yüzleşmeler Serisi’yle birlikte toplam 20 eser sergilenecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.