DOLAR 33,0879
EURO 36,0445
ALTIN 2.600,32
BIST 11.155,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Genç yıldızlar futbola bir şans verdi

Genç yıldızlar futbola bir şans verdi
06.11.2015
A+
A-

Altınordu Kulübü’nün, İngiltere merkezli 2nd Chance (İkinci Şans) Derneği ile birlikte organize ettiği ve sosyal yönden dezavantajlı çocukları topluma futbolla kazandırmayı hedefleyen “Give Football A Chance” (Futbola Bir Şans Ver) isimli projeye ülkemizin genç yıldız futbolcularından tam destek geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA ve sponsorların desteğini alan projenin yüzleri, İtalyan ekibi Roma’da kariyerini sürdüren Salih Uçan, Manchester City’den Genk’e kiralanan Enes Ünal ve Trabzonspor’un genç yıldızı Okay Yokuşlu oldu.
Üç futbolcu da çocuklar için başlatılan Avrupa’nın futboldaki en büyük sosyal sorumluluk projesi için kameralar karşısına geçip hem futbol hayatlarındaki en büyük şanslarını anlattılar, hem de farkındalık oluşturmak adına düğmeye ilk basan isimler oldular.
Konuşmasında, çocukken hayran olduğu ve maçlarını TV’den izlediği Roma’nın efsane kaptanı Francesco Totti ile aynı takımda oynadığını hatırlatan Salih Uçan, “Bu benim için çok büyük bir şans. Genç kardeşlerimin de böyle bir şans elde etmesini çok istiyorum. Artık hepimiz, dünya futbolundaki gençlere yeniden bir şans verelim” dedi.
Trabzonsporlu Okay Yokuşlu ise şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Trabzonspor’da forma giymesinin önemli bir şans olduğunu vurgulayarak, “Tüm çocukların benim kadar şanslı olmasını istiyorum. Sen de dünya çocukları için futbola bir şans ver” çağrısında bulundu.
Enes Ünal ise 19 yaşında dünyanın en büyük kulüplerinden Manchester City’ye imza attığını belirterek, “Şu an da Belçika’nın güçlü kulüplerinden Genk’te forma giyiyorum. Bu, benim için büyük bir şans. Sen de dünya çocukları için futbola bir şans ver” diye konuştu.
Altınordu’nun yanı sıra İspanya’dan Athletic Bilbao, Almanya’dan Schalke 04, İngiltere’denSheffield United, Hollanda’dan Vitesse Arnhem, İsveç’ten Hammarby, Bosna Hersek’ten Sarajevove Yunanistan’dan ise Atromitos kulüplerinin paydaş olduğu proje kapsamında 8 Avrupa ülkesindeki yoksul mahallelerde yaşayan, çoğunluğu göçmen ve spor yapma imkanı bulamayan ya da yetenekleri olduğu halde bir kulübün altyapısına girme şansı bulamamış 11 yaşındaki çocuklar arasında seçmeler yapılacak. Yüzlerce çocuğun katılacağı bu seçmeler sonucunda 8 ayrı ‘Give Football A Chance’ takımı oluşturulacak. İkinci aşamada bu 8 takım, ülkelerinde yapacağı seçmelerle 16 kişilik kendi ‘Give Football A Chance’ ekiplerini oluşturacak.
Bu ekiplere aylarca sürecek bir program eşliğinde futbol eğitimleri verilecek. Kendi ülkelerinde mentörlerden ve koçlardan liderlik tabanlı kişisel gelişim eğitimleri de alacak çocuklar en sonunda ise Mart ayında İzmir’e gelecek. “Give Football A Chance” takımları, 26 Mart’ta başlayacak U12 İzmir Cup turnuvası dahilinde kendi turnuvalarını oynayacaklar. Eğitimleri yıl boyuna devam edecek çocukların gelişimi ise hazırlanacak raporlarla düzenli olarak ortaya konulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.