DOLAR 33,0943
EURO 36,0370
ALTIN 2.589,67
BIST 11.164,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Daçka, Unicaja Malaga deplasmanında

Daçka, Unicaja Malaga deplasmanında
29.10.2015
A+
A-

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı, bu sezon ilk defa mücadele ettiği Turkish Airlines Euroleague’deki üçüncü maçında, 30 Ekim Cuma akşamı Türkiye saati ile 22.00’de İspanya temsilcisi Unicaja Malaga’ya konuk olacak.

Turkish Airlines Euroleague’deki ilk iki maçından bir galibiyet, bir mağlubiyetle ayrılan Daçka, ilk deplasman galibiyetini almak için mücadele edecek.
Maç öncesinde açıklamalarda bulunan Darüşşafaka Doğuş Basketbol Başantrenörü Oktay Mahmuti, zor bir deplasmana gittiklerinin altını çizdi: “Unicaja Malaga, Maccabi deplasmanından önemli bir galibiyetle döndü. Bizim üst üste ikinci deplasmanımız. Kesinlikle zor bir maç olacak. Her maçın ayrı bir hikayesi var. Bizim için önemli olan bu yoğun maç trafiğinde bir an önce kendi kimliğimize kavuşup en iyi performansımızı göstermek. Maç trafiğine uyum sağladık demek için erken. Hem seyahat hem maç temposuna alışmamız lazım. Bugüne kadar yeni bir takım olduğumuzun göstergesi olarak çok basit hatalar yaptık. Birçok maçta hem savunmada hem hücumda beklemediğimiz hatalar ortaya çıktı. Zaman içinde bunları azaltmamız lazım.”
Darüşşafaka Doğuş’un yeni sezon transferlerinden Amerikalı oyuncu Luke Harangody de galip geleceklerine inandıklarını söyledi: “Unicaja Malaga’ya karşı zor bir deplasman maçı oynayacağız. Bizim için geçen haftaki yenilgiyi unutturma zamanı. Bu haftayı antrenmanda sıkı çalışarak geçirdik. Unicaja karşısında savunmaya çok iyi odaklanmalıyız. Buradan alacağımız enerjiyle bu maçı kazanma fırsatını yakalayabiliriz. Malaga’da bütün İspanyol salonlarındaki gibi tutkulu bir seyirci var. Basketbolu çok iyi biliyorlar. Özellikle maçın son bölümünde çok akıllılar. Kişisel olarak bu sezon Euroleague’de 3’lük atış isabeti bulamadım. Bunun ana sebebi hücumda çok sayıda seçeneğimizin olması. Bazen top size gelmiyor. Bu kadar çok hücum silahımızın olması da takımımızın en iyi özelliklerinden birisi.”
Unicaja Malaga – Darüşşafaka Doğuş maçı Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak ve NTV Spor’dan naklen yayınlanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.