DOLAR 33,0821
EURO 36,2281
ALTIN 2.615,42
BIST 11.134,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 32°C

Etna Yanardağ’ında ip üzerinde antrenman

Etna Yanardağ’ında ip üzerinde antrenman
15.10.2015
A+
A-

İp üzerinde yürüme (slackline) şampiyonu Mickey Wilson, Cumartesi günü Catania, İtalya’da gerçekleştirilen Red Bull Airlines yarışmasından önce 95 metrelik bir ip üzerinde Etna Yanardağ’ındaki Silvestri Kraterlerini yürüyerek geçerek alışılmadık bir antrenmana imza attı.

Red Bull Airlines yarışması kapsamında, Catania’daki Piezza Teatro Bellini’de binlerce seyircinin önünde, dünyaca ünlü 12 slackline sporcu ile şampiyonluk mücadelesi vermeden birkaç saat önce Mickey Wilson, sırt çantasını ve ipini alarak daha önce kimsenin denememiş olduğu bir geçiş için Etna Yanardağ’ının tepelerine gitti. Wilson, yanardağının 1.900 metre yükseklikteki tepeleri üzerinde yer alan Silvestri Kraterleri üzerinde 95 metrelik serbest stil yürüyüş için iki oyuğun uçları arasına yürüme hattı kurdu.
Wilson tehlikeli geçiş sonrasında: “Her zaman kendi sınırlarımı ve aynı zamanda slackline sporunun sınırlarını zorlamaya çalışıyorum. İşte bu nedenle Sicilya’nın ve İtalya’nın sembolü olan Etna Yanardağ’ına gittim,” dedi.
İp üzerinde cambazlık
Red Bull Airlines yarışmasında, Wilson ve diğer 11 slackline sporcusu, binalar arasına gerilen ipler üzerinde birinden tehlikeli akrobatik hareketlerini sergiledi. Hareketlerinin zorluğu, tekniği, orijinalliği ve mesafesine dayanarak performanslarını değerlendirecek olan üç jüri üyesinin önünde, kalabalığı şaşkına çevirmek için ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Gerçekleştirdiği sıra dışı antrenmanın meyvelerini toplayan Micky Wilson, birinci olarak podyuma çıktı. İkinci sırada Tauri-Viljar Vahsaar, üçüncü sırada ise Jaan Roose yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.