DOLAR 33,0938
EURO 36,0584
ALTIN 2.602,33
BIST 11.149,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu’nda olağanüstü genel kurul

06.10.2015
A+
A-

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu’nun yeni başkan arayışı için 2 ay içerisinde seçime gitmesi bekleniyor.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu geçen yıl 3. Olağan Genel Kurulu yeter sayıya ulaşılamadığı için ancak ikinci gününde 163 delegeden 84 ünün katılımı ile gerçekleşebilmişti. Buz Hokeyi camiasını temsilen belirlenen delegelerin yarısının oyunu dahi alamadan başkanlık görevini üstlenen Bülent Akay camiaya dostluk ve birliktelik getirmek sözü ile görevine başlamıştı. Ancak geçen 1 yıl boyunca çok büyük sorunlar ortaya çıktı. 2014-2015 sezonunda kulüplere dayatılan lig sistemi ve talimat kuralları birçok kulübün liglere katılmaması, katılan kulüplerin liglerden çekilmesi ile sonuçlandı. Türk Buz Hokeyi’nin en üst seviyedeki ligleri olan Erkekler Süper Ligi ve Kadınlar Ligi finali finalist takımların şampiyonu belirleyecek son müsabakalara katılmaması ile sonuçlandı.
Türkiye Buz Hokeyi A Milli Takımı’nın kendi evimizde düzenlenen Dünya Şampiyonası 3. Klasman müsabakalarında aldığı başarısız sonuç bu gelişemeleri takip etti. Geçtiğimiz sezon gerekli teknik ve maddi desteği federasyondan göremeyen kulüpler yeni bir arayış içerisine girdi.
2015-2016 buz hokeyi sezonu lig talimatları Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından 2015 Ağustos ayında yayınlandı. Kulüplerin statüleri tamamen değişen, sporcu sayıları, takım yapıları, mali vecibeler gibi konularda kulüpleri ağır yükler altına sokacak bu talimatlara göre kulüplerin liglere katılımı için sadece 20 gün gibi kısa bir süre verildi. Bunun üzerine Tahkim Kurulu’na itirazda bulunan kulüpler sürecin uzaması, federasyon’un kulüpler lehine adım atmaması, hatta Tahkim Kurulu kararları olmasına ragmen söz konusu talimatlara daha ağır maddeler ekleyen federasyon yönetimine kulüplerin tepkisi büyük oldu.
1 yıldır kulüplerin yoğun şikayetlerde bulunduğu federasyon yönetimi 3. Olağan Genel Kurul Delegeleri tarafından olağanüstü genel kurul’a çağrıldı. Delegeler tarafından noter aracılığı ile federasyona iletilen olağanüstü genel kurul çağrılarının sayısı her geçen gün artıyor. Olağanüstü genel kurul şartının oluşabilmesi için 65 delegenin imzasına ihtiyaç bulunduğu ve bugüne kadar gerekli çağrıyı gerçekleştiren delegelerin sayısının 60’ı geçtiği ve kulüplerin sporun içinden gelen bir başkanın federasyonunun başına geçmesini istedikleri belirtiliyor. Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu’nun yeni başkan arayışı için 2 ay içerisinde seçime gitmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.