DOLAR 33,0450
EURO 36,0070
ALTIN 2.581,30
BIST 11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C

Rallikros Yıldızları İstanbul’da

Rallikros Yıldızları İstanbul’da
28.09.2015
A+
A-

Sadece 1.9 saniyede 100 km/h hıza çıkabilen 600 beygir gücündeki otomobillerin nefes kesen mücadelesi bu haftasonu Intercity İstanbul Park’ta…

Dünyanın en heyecanlı motorsporları organizasyonlarından biri olan, FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nın 11. ayağı, 02-04 Ekim 2015 tarihleri arasında Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştiriliyor.
Supercar ve RX Lites olmak üzere iki kategori içeren ve eleme usulü ile koşulan yarışta 21 sporcu 2 gün boyunca eleme yarışları ile başlayarak büyük bir mücadele sergileyecekler. FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nda, tamamen Türk yapımı araçlardan oluşan RX Lites kategorisi de destek yarışı olarak 10 otomobil ile start alacak. Uluslararası drift gösterileri, eğlence ve çocuk etkinlik alanları ile zenginleştirilen organizasyonun, tüm aile bireylerine hitap edecek farklı bir hafta sonu etkinliği olması bekleniyor.
Intercity İstanbul Park’ta, FIA Dünya Rallikros Şampiyonası için ana pistin start-finish düzlüğü, 12, 13 ve 14. virajları ve padok alanının bir kısmını içeren özel bir pist inşa edildi. Seyircilerin kesintisiz ve keyifle tüm parkuru izleyebilmeleri için özel olarak tasarlanan pistin %60’ı asfalt %40’ı toprak zeminden oluşuyor. Geçtiğimiz yıldan farklı olarak bu yıl oluşturulan zıplama noktası ise heyecanı daha da üst seviyelere taşıyacağa benziyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.