DOLAR 33,0924
EURO 36,0560
ALTIN 2.596,20
BIST 11.128,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Berfu’dan büyük zafer

Berfu’dan büyük zafer
11.09.2015
A+
A-

15 yaşındaki Berfu Cengiz, Mısır’da katıldığı zorlu ITF Gençler turnuvasında mutlu sona ulaştı.

Türk tenisinin gelecek vadeden isimlerinden Berfu Cengiz, ITF gençler kariyerinin beşinci tekler zaferine Mısır’ın başkenti Kahire’de uzandı.
“Kategori 2” seviyeye sahip zorlu turnuvada Çek ve Mısırlı rakiplerini geçerek finale gelen 15 yaşındaki Berfu, şampiyonluk maçında Tayvanlı Wei Tang’a şans tanımadı. Dünya gençler klasmanının 106. basamağındaki Cengiz, büyük çekişmeye sahne olan finalde Tang’ı 4-6, 6-4, 6-4’le devirip zirveye çıktı.
Berfu, bir diğer genç milli tenisçi Selin Övünç ile ortaklık kurduğu çiftler kategorisinde kupadan döndü. Final maçında Rus ikili Kuznetsova/Solnyshkina’ya 6-4, 6-4’le yenilen Cengiz/Övünç ekibi, çiftlerde ikinciliği elde etti.
Çift erkekler mücadelesinde de Kaya Göre/Çağatay Sami Söke tandemi iyi bir haftayı geride bıraktı. Sokolovskiy/Wrzesinski takımına 6-4, 6-2’lik setlerle mağlup olan Göre/Söke çifti, Kahire’den ikincilik ödülüyle ayrıldı.
ÇAĞLA VE BAŞAK FİNALDE
Büyükler ITF turnuvalarında Çağla Büyükakçay ve Başak Eraydın’dan başarılı haberler gelmeye devam ediyor. Çağla, Gürcistan’da tekler finaline ilerlerken, Başak ise Fransa’da çiftlerde şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazandı.
Gürcistan’ın Batum kentindeki 25 bin dolar ödüllü turnuvada son maçında Ukraynalı Olga Ianchuk ile karşılaşan Büyükakçay, önceki üç turda olduğu gibi yine set kaybı yaşamazken, 6-3, 6-2 ile sevindi. Çağla, finalde Rus Alena Tarasova ile oynayacak.
Fransa’nın Biarritz şehrindeki 100 bin dolar ödüllü turnuvada ter döken Eraydın ise Belaruslu Lidziya Marozava ile birlikte Bua/Garcia-Perez ekibini 6-0, 5-7, 11/9’la geçerek final biletini aldı. Eraydın/Marozava, kupa için Jani/Vogt çiftiyle buluşacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.