DOLAR 33,0874
EURO 36,2165
ALTIN 2.628,80
BIST 11.132,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 32°C

İki saatte 10 Eyfel Kulesi yüksekliğe tırmandı

İki saatte 10 Eyfel Kulesi yüksekliğe tırmandı
20.08.2015
A+
A-

İsviçreli dağ koşucusu Remi Bonnet, İtalya’nın Rocciamelone dağına tırmanarak bu başarıyı elde etmiş oldu.

Red Bull K3 yarışı kapsamında Bonnet, 10 kilometre koşu mesafesine eşit 35 derece eğimli bu parkuru 02:01.57’lik dereceyle bitirdi. Koşu hızıyla saatte 1494 metre dikey yüksekliği tırmanmayı başarmış oldu.
20 yaşındaki sporcunun gençler kategorisinde kayak dünya şampiyonluğu bulunuyor. Bonnet, 1000 dikey metreyi 30 dakikada koşabiliyor. Red Bull K3’te Karl Egloff ve Marco Moletto gibi dünya klasında atletleri geride bırakan Bonnet, önümüzdeki yıllarda 2 saatin altına inerek bu alanda dünya rekorunun sahibi olmayı hedefliyor.
Remi Bonnet, Red Bull K3 yarışının ardından şunları söyledi:
“Red Bull K3’te yarışmak harikaydı. Önce hızlı başladım. Böyle devam edebileceğimi düşündüm. İkinci bölümde saatime baktım ve aslında rekoru kırmaya yakın olduğumu hissettim. O noktadan sonra limitlerimi zorladım ve başardım. İkinci bölüm hiç de kolay değildi. Çok dik ve çimin üzerinde koşuyorsunuz. Finiş bölgesine yakın zemin kayalıktı. Yine de seyircilerin tezahüratı bana destek oldu. Zayıf yapım sayesinde dik yokuşları rakiplerime göre daha iyi koşuyorum. Yeni favori sporum bu oldu diyebilirim. Aslında bu yarışa katılmak aklımda yoktu ve sadece iki gün kala başvuru yapmıştım. Daha iyi hazırlandığımda bu rekoru iki saatin altına indirebileceğime inanıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.