DOLAR 32,5379
EURO 34,9850
ALTIN 2.429,46
BIST 9.805,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

2022-2023 Voleybol Sezonunun Ardından Görünüm!

2022-2023 Voleybol Sezonunun Ardından Görünüm!

Sultanlarda Fenerbahçe, Efelerde Ziraat Bankkart Şampiyon!

2022- 2023 Voleybol Sezonu Misli-com Sultanlar Ligi Fenerbahçe Opet’in, AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonu da Ziraat Bankkart’ın şampiyonluğu ile sona erdi. Sultanlar Ligi’nde Eczacıbaşı Dynavit ikinci, Vakıfbank üçüncü ve THY da dördüncü sırada yer aldı. Efeler Ligi’nde ise Halkbank ikinci, Fenerbahçe üçüncü ve Arkas da dördüncü oldu…

Fenerbahçe Opet Eczacı’yı Finalde Devirdi Şampiyon Oldu!

Eczacıbaşı Dynavit, Sultanlar Ligi’nin 1. Etabı’nda yaptığı 26 maçta 26 galibiyet ile yenilgi almadan etabı lider olarak tamamlamasına rağmen final karşılaşmalarında aynı başarıyı gösteremedi. 1. Etabı 3 sırada tamamlayan Fenerbahçe Opet finalde yaptığı üç maçı da 3-1, 3-2 ve 3-2 kazandı. Eczacıbaşı’na 3-0’lık üstünlük sağlayan Fenerbahçe Opet 6 yıl sonra 6. şampiyonluğunu ilan etti.

Şampiyonanın En İyileri De Belirlendi!

En değerli ve en iyi pasör çaprazı ödülü Melissa Vargas’a verilirken, en iyi libero ödülünü Gizem Örge, en iyi pasör ödülünü Macris Carneiro, en iyi orta oyuncu ödülünü Eda Erdem Dündar, en iyi smaçör ödülünü de Arina Fedorovtseva aldı.

Fenerbahçe Opet Ve Eczacıbaşı Dynavit Finale Yükseldi!

İlk etabı 3. Sırada tamamlayan Fenerbahçe Opet, 2. Sıradaki Vakıfbank ile play-off yarı finalde eşleştiler. İlk maçı 3-1, ikinci maçı 3-0 kazanan Fenerbahçe Opet finale yükseldi. 1. Etabı yenilgisiz lider tamamlayan Eczacıbaşı Dynavit te play-Off yarı finalde ilk etabı 4. Sırada tamamlayan THY ile eşleşti. Eczacıbaşı Dynavit ilk maçında THY’nı 3-2 ve ikinci maçında da 3-1 yenerek finalde Fenerbahçe’nin rakibi oldu. Yarı finalde maçlarını kaybeden Vakıfbank ile THY da üçüncülük için karşılaştılar.  İlk maçı ve 2. Maçı da aynı skorla 3-1 kazanan Vakıfbank sezonu üçüncü ve THY da sezonu 4. olarak tamamladı.

Nilüfer Belediyesi Beşinci, Galatasaray Da Altıncı Oldu!

Play- off 2 karşılaşmalarında 5-8.’sırada yer alan 4 takım da klasman için karşılaştılar. İlk etabı 5. Sırada bitiren Galatasaray ile 8. Sıradaki Aydın Büyükşehir Belediyesi 5. Lik için karşılaştılar. Galatasaray, Aydın BŞB’ni 3-0 ve 3-1 mağlup edip tur atladı. 5.’lik oynama hakkını elde etti.

6. Sırada yer alan Nilüfer Belediyesi de 7. Sırada yer alan Sarıyer Belediyesi ile karşılaştı. Nilüfer Belediyesi, Sarıyer Belediyesi’ni 3-0 ve 3-1 yenip 5. Lik için Galatasaray’ın rakibi oldu. 5.’lik maçında Nilüfer Belediyesi, Galatasaray’ı her 2 maçta da 3-1 yenip ligi 5. Galatasaray da 6. Sırada tamamladı. 5.’lik maçlarını kaybeden Aydın BŞB, Sarıyer Belediyesi’ni yaptığı 2 maçta da 3-1 yenip ligi 7. Sarıyer’de 8. Sırda tamamladı.

Bolu Belediyesi Ve İlbank Birinci Lige Düştü!

Ligin 1. Etabını 9.sırada tamamlayan Çukurova Belediyesi Adana Demirspor, 10. Kuzeyboru, 11. PTT ve 12. Sigorta Shop Misli-com Sultanlar Ligi’nde yerlerini korudu. 13 sırada yer alan Bolu Belediyesi ile İlbank 1. Lige düşen takımlar oldu.

Ziraat Bankkart, Finalde Halkbank’ı 5 Maçta Yenip Şampiyon Oldu!

AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonu 1. Etabını ikinci sırada tamamlayan Ziraat Bankkart, ligin 1.etabını tek mağlubiyet ile lider tamamlayan Halkbank’ı, final karşılaşmasında yaptığı 5 maçın üçünü kazandı. Final serisini 3-2 tamamladı. Sezonu şampiyon olarak bitirdi. Ziraat Bankkart bu şampiyonlukla üçüncü üst, üste şampiyon olmanın büyük sevincini yaşadı. Halkbank ikinci, Fenerbahçe HDI Sigorta üçüncü ve Arkas da sezonu 4. Sırada tamamladı.

Ziraat Bankkart, Halkbank’ın Rakibi Oldu!

AXA Sigorta Efeler Lig Metin Görgün Sezonu’nu lider tamamlayan Halkbank, 4. Sıradaki Arkas ile eşleşti. Arkas’ı 3-0 ve 3-1 yenen Halkbank ilk finalist oldu. Ligin ikincisi Ziraat Bankkart da üçüncü sıradaki Fenerbahçe HDI Sigorta ile eşleşti. Fenerbahçe’yi 2-1 (3-2, 1-3 ve 3-0) yenip finalde Halkbank’ın rakibi oldu. Maçlarını kaybeden Fenerbahçe ile Arkas üçüncülük için karşılaştılar. Üçüncülük karşılaşmasında Arkas’ı 3-1 ve 3-0 yenen Fenerbahçe üçüncü, Arkas da ligi 4. Oldu.

Finalde Beşinci Maçı Kazanan Ziraat Bankkart Şampiyon!

Ligin 1 etabını lider tamamlayan Ankara temsilcilerinden Halkbank ile ilk etabı 2. Sırada tamamlayan Ziraat Bankkart yarı finalde rakiplerini eleyip finalde karşı, karşıya geldi. Finalin ilk maçını Halkbank 3-1 kazandı. İkinci maçı 3-0 ve üçüncü maçı da 3-1 kazanan Ziraat Bankkart seride 2-1 öne geçti. Büyük bir çekişme içerisinde geçen finalin 4. Maçını ise Halkbank 3-1 kazandı. seride 2-2 beraberliği sağladı. Şampiyonu belirleyecek 5. Maçı da 3-1 kazanan Ziraat Bankkart üçüncü kez üst, üste şampiyonluğunu ilan etti.  Play- off maçlarını kaybeden Arkas ile Fenerbahçe üçüncülük için karşılaştılar. Fenerbahçe maçlarını 3-1 ve 3-0 kazandı. Ligde 3. Arkas da 4. Oldu.

Galatasaray 5, Bursa Bşb.  6, Cizre Bld. 7 Ve Türşad 8. Oldu!

Play-off 2. Etapta 5. Sıradaki Galatasaray ile 8. Sıradaki Türşad 5. Lik için karşılaştılar. Galatasaray rakibini 3-0 e 3-0 yenip tur atladı. Diğer 5.lik karşılaşmasında ise 6. Sıradaki Bursa BŞB ile 7. Sıradaki Cizre Belediyesi karşılaştı. Bursa, Cizre’yi 3-2 ve 3-0 yenip 5.lik için Galatasaray’ın rakibi oldu. Galatasaray, Bursa’yı 2-1 (1-3, 3-0, 3-0) yenip sezonu 5. Bursa da 6. Sırada tamamladı. 7.lik maçında da Türşad ile Cizre karşılaştı. Cizre Belediyesi, Türşad’ı 3-0 ve 3-1 yendi 7. Sırada yer alırken Türşad da 8. Oldu.

Dört Takım Ligde Kaldı. 2 Takım Birinci Lige Düştü!

Ligin ilk etabını sırasıyla Spor Toto 9, Hekimoğlu 10, Develi Belediyesi 11 ve Hatay BŞB (Deprem nedeniyle hakları donduruldu) 12. Olarak ligde kaldılar. 13. Sırada yer alan Altekma ve 14. Sıradaki Tokat Belediye Plevne Spor Birinci Lige düşen takımlar oldu.   Halkbank-Ziraat Bankkart final serisi beşinci maçının ardından düzenlenen törende ilk olarak final serisinin en iyi oyuncuları seçilen sporculara ödülleri takdim edildi.

Şampiyonanın En İyileri De Belirlendi!

Final etabının en iyi liberosu seçilen Halkbank takımından Volkan Döne’ye ödülünü TVF Disiplin Kurulu Başkanı Yaşar Sezikli takdim etti.

Final etabının en iyi pasörü seçilen Ziraat Bankkart takımından Arslan Ekşi’ye ödülünü AXA Sigorta Orta Anadolu Bölge Satış Müdürü Ebru Çağlar takdim etti.

Final etabının en iyi smaçörü seçilen Halkbank takımından Thomas Jaeschke’ye ödülünü TVF Sağlık İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi A.Nihan Karaçam Salkaya takdim etti.

Final etabının en iyi orta oyuncusu seçilen Ziraat Bankkart takımından Faik Samet Güneş’e ödülünü TRT Spor Kanal Koordinatörü Hakan Altürk takdim etti.

Final etabının en iyi pasör çaprazı seçilen Ziraat Bankkart takımından Wouter Ter Maat’a ödülünü TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu takdim etti.

En çok gelişme gösteren Türk oyuncuya verilen Paidar Demir Özel Ödülü’nü kazanan Ziraat Bankkart takımından Berkay Bayraktar’a ödülünü TVF İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyesi Suat Baylan takdim etti.

En değerli oyuncusu (MVP) seçilen Ziraat Bankkart takımından Arslan Ekşi’ye ödülünü TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ takdim etti.

AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonu’nu ikinci sırada tamamlayan Halkbank takımına madalyalarını; TVF İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyesi Suat Baylan ve TRT Spor Kanal Koordinatörü Hakan Altürk, ikincilik şiltini TVF Sağlık İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi A. Nihan Karaçam Salkaya takdim etti.

AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonu’nu şampiyon olarak tamamlayan Ziraat Bankkart takımına madalyalarını TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, şampiyonluk kupasını ise TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve AXA Sigorta Orta Anadolu Bölge Koordinatörü Zafer Korkmaz takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.