DOLAR 32,2884
EURO 34,7833
ALTIN 2.408,27
BIST 10.268,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

2012 Türkiye Kadınlar Şampiyonu Kübra Öztürk

22.03.2012
A+
A-

2012 Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonu Kübra Öztürk

Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin sponsorluğunda yapılan 2012 Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası 29 Ocak – 03 Şubat 2012 tarihlerinde Antalya-Kemer Limak Limra Otel’de gerçekleştirildi. 17 ilden ve KKTC’den 68 sporcunun katıldığı Türkiye Kadınlar Şampiyonası’nda ise bir WGM(Kadın Büyükusta), bir WIM(Kadın Uluslar arası Usta), bir WFM(Bayan FIDE Ustası) ve üç WCM(Bayan Usta Adayı) mücadele etti.
Dokuz tur üzerinden oynanan ve son derece heyecanlı geçen şampiyonanın son anına kadar Türkiye Kadınlar Şampiyonu unvanını alacak şanslı sporcu belli olmadı. Dokuzuncu turda WCM Emel Kaya – WIM Betül Cemre Yıldız ve WFM Emine Yanık – WGM Kübra Öztürk karşılaşmaları Betül ve Kübra’nın galibiyetleri ile noktalandı. Böylece iki usta kadın satranççı eşitlik bozma maçlarına kaldılar. Saat 15.00’da başlayan ve 10’+5”/hamle temposu ile oynanan eşitlik bozma maçlarının ilkini eski şampiyon WIM Betül Cemre Yıldız kazanırken, ikinci partiyi 35 hamlede beyazlarla oynayan Kübra Öztürk aldı. Daha sonra renk kurası çekilerek altın puan maçı oynandı. Kura sonunda Betül Cemre Yıldız beyaz piyonu seçti ve 5’e 4 (beyaz 5 siyah ise 4 dakikaya sahip, beraberlikte siyah kazanır) dakikalık heyecan başladı. Oyun sonunda Yıldız’ın bayrağı düştü(zamanı doldu) ve WGM Kübra Öztürk ilk Türkiye Kadınlar Şampiyonu unvanını kazanmış oldu. Betül Cemre ikinci olurken, üçüncülüğü 6,5 puan ile Büşra Arığ elde etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.