İstanbul 28°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
28°C
Parçalı Bulutlu
Cum
30°C
Cts
30°C
Paz
31°C
Pts
32°C
G-TQCBD7NNX5
Bu ay Türk atletizm tarihinin Akdeniz Oyunları’nda ilk sırık şampiyonu olarak adını tarihe yazdıran Ersu Şaşma, Dünya Atletizm Şampiyonası’nda da sekizinci sırayı aldı.
ABD’nin Oregon eyaletinde devam eden Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Ersu Şaşma, sırıkla atlamada dünya sekizincisi olma başarısı gösterdi. İsveçli yıldız Armand Duplantis’in 6.21’lik dünya rekoruyla kazandığı finalde Ersu, 5.80’lik dereceyle kendisine ait Türkiye rekorunu egale ederken, sıralamada sekizinci sırayı aldı. Bu sonuçla, milli atlet Oregon 2022 Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’ye sıralamada tek puanı kazandıran isim oldu.
Ersu Şaşma, geçen yaz Olimpiyatlar’da yaptığı gibi Dünya Şampiyonası’nda da bunu başaran ilk Türk atlet olarak kayda geçti.