DOLAR 34,2398
EURO 37,6309
ALTIN 2.920,13
BIST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Moral Depoladı

Moral Depoladı

Kayserispor – Beşiktaş maçı bu haftanın keyifli maçlarından biriydi. Kayserispor, kısıtlı bir kadroyla mücadele ediyor. Galibiyet alamamaları kendileri için dezavantaj.

Burak Yılmaz, kendini ve takımını geliştirmeye devam etmesi gerekiyor. Artık takımının oyununda bir fark yaratıp elinin değdiğini görmemiz lazım. Beşiktaş takımı ise Avrupa’da farklı yenilgi yaşayıp, deplasmanda Süper Lig maçına çıktı. Önemli oyuncuları eksikti. Van Bronckhorst ile futbolcular maçta reaksiyon verip galip geldiler.

kayserispor besiktas

Beşiktaş, İyi Pas Yüzdesini Yükseltiyor

Kayserispor, rakip sahada maça baskıyla başladı. Beşiktaş takımı ise kontrollü bir başlangıç yaptı. Ev sahibi temaslı oyun oynadı. Hoca Semih, ilk on birde düşünmediğini bu maçta da gösterdi. İki taraf da açık oynadı. Geriden oyun kurmak isteyen iki takımda birbirlerini bozup gol bulmaya çalıştılar. Beşiktaş, dominant bir oyunu seçmişti. Ev sahibinde orta oyuncularının erken sarı kart görmeleri, mücadele güçlerini de düşürdü.

Ernest Muçi, soğuk suyla duş alıp kendine gelmeli. Böyle giderse büyük takımlarda oynaması hayal. Hocası kendisine şansları veriyor. Beşiktaş, her geçen gün iyi pas yapma yüzdesini yükseltiyor. Ev sahibinin modern futbol oynama isteği, sonuçlardan bağımsız takdir edilir.

Bir parantez Rafa Silva‘ya açmak lazım. Takımını oynatan, koşan, pas bağlantılarını mükemmel yapan ve her maçında taraftarına oyunuyla mesaj veren bir on numara. Beşiktaş’ın ekstra büyük kazancı. Juan Mario, takıma alıştıkça daha iyi olacak. Ama şimdilik takımına katkısı az. İlginç bir maç olduğu da kesin. Konuk ekipte hoca Salihi artık oynatmalı. Bu maçta oynatsa olurdu.

Takımların Performansı

Beşiktaş takımında mecburiyetten oynayanlar, oynamayan futbolcuları mumla arattılar. Bu kadar aralarında seviye farkı olmamalı. Beşiktaş takımı bence ilk on bir dışındaki oyuncuların büyük takım oyuncuları olduğundan şüpheliyim. Kayserispor, ağırlığını sahaya gücü yettiği kadar koydu. Ciro Immobile, oyun içinde etkisizdi. Kalitesi kendisine iki gol attırdı. Gedson Fernandes etkili oynamadı ama golünü attı. Ev sahibinin belli bir güçü var. Burak Yılmaz takımı gol yesede pozitif futbol oynamaktan vazgeçmediler.

Semih – Muçi değişikliği geç yapıldı. İkinci yarının başında olması gerekirdi. Gedson sakatlandı. Salihi alması gerekirken Onanayı oyuna alması beni şaşırtıyor. Bu sevda hocayı inşallah bitirmez. Ev sahibi, reaksiyon vermekte güçlük çekti. Mücadele bakımından alkışlanacak bir takım olmuş. Anadolu takımlarının bir atımlık barutları var. Bunu kullanamazlarsa yenilmekten kurtulamıyorlar. Kulüp içindeki zorlukları çözerlerse, takım olarak güzel günler onları bekliyor. Beşiktaş ise zorda olsa 3-0 kazanarak deplasmandan üç puanla döndüler. Net galibiyet yaraları sarar diye düşünüyorum.

Hakemin Performansı

Beşiktaş takımı, Kayseri deplasmanında “Moral Depoladı”. Atilla Karaoğlan, ligin kaliteli hakemlerinden. Son dönemde iyi maçlar yönetmeye çalışıyor. Pozisyonlarda verdiği kararlar genellikle doğru. Futbolcularla maç esnasında diyaloglarını kısa kesmesi lazım. Biraz daha kendini geliştirmesi gerekiyor. Maçta verdiği kararlar kötüydü. Saha içindeki duruşu kendinden emin değil.

Atilla hoca ve “VAR” hakemi, Beşiktaş takım lehine olan penaltı pozisyonunda uyuya kaldılar. Yönetmek için yönetti. Puanım 8,7 olsun.

Mottomuz: Sevin Sevilin…

Kardeşlerim, kalın sağlıcakla.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.