DOLAR 34,1753
EURO 38,2048
ALTIN 2.933,08
BIST 9.829,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 23°C

Beşiktaş Zor Kazandı

Beşiktaş Zor Kazandı

Geçen yılın Türkiye Kupası ve Süper Kupa galibi Beşiktaş, İkas Eyüpspor karşısında beklenen oyununu çıkaramadı.  Kaleci ve kaptan Mert Günok çok başarılı kurtarışlar yaptı. Zor maçta kazanılan penaltı Beşiktaş’a 3 puanı kazandırdı.

Bu sezon Beşiktaş oynadığı oyunla taraftarı ve herkesi memnun etmişti.

Trabzonspor deplasmanında rakip büyük bölümü eksik oynamasına rağmen kazanamamıştı.

bjk2eyp1

Ama

İKAS Eyüpspor hem Beşiktaş’ı kilitledi. Hem de oyun kurucu Rafa’yı da tutunca Beşiktaş bocaladı.

Beşiktaş daha önce oynadığı maçlardan daha tutuktu. İnmobile  penaltıdan gol attı. İstatistik olarak gol attığı yazılacak ama oyun içinde yoktu. İyi paslar da alamadı.

Daha önceki haftalarda fark yaratan orta saha bu maçta yoktu. Fernandes bişeyler yapmaya çalıştı ancak oda saman alevi gibi akılda iyi iz bırakmadı.

Oyunundan ve futbol aklını çok övdüğümüz Rafa Silva iyi marke edildiği için faydalı olamadı.

Yeni oyuncu Joa Mario’yu beğendim. Adaptasyon sürecini tamamladığı zaman daha faydalı olacaktır. diye düşünüyorum.

İki maçtır Joa kanatlarda oynuyor. Aslında forvet arkası oynayan bu oyuncuyu oynatmak için Semih gibi Beşiktaş’ın genç yeteneğini kesiyor hoca…

Bunu doğru bulmuyorum.

Ayrıca Mustrati’yi çıkarıp Joa’nın yerini değiştirip Semih’i oyuna alan mantığı da anlayamıyorum. Semih kanatta oynamalı ve  Joa’ya başka yer bulmalı hoca…

Bu maçtaki  başarısız futbolun sebebi orta sahanın etkisiz olmasıdır. Zaten orta saha bu maçta çok iyi işler yapamadı.

Gecenin ve maçın kahramanı kaleci ve kaptan Mert Günok.

Başarılı kaleci ön alan baskısını iyi yapan, kanatları bırakıp geçiş oyunu oynayan  Eyüpspor karşısında 2 önemli gol pozisyonunu kurtardı. Maç 0-0 iken yaptığı bu kurtarışlarla takımını maçın içinde tuttu. Maç boyunca Mert 4 net gol olabilecek pozisyonu muhteşem bir refleks ile çıkardı.

Oyunu çirkinleştirmeyen, rakibine saygı duyan Eyüpspor daha az süre topa sahip olmasına rağmen düşüşe geçen Beşiktaş’a zor anlar yaşattı.

Arda Turan dersine çok iyi çalışmış. Beşiktaş’a karşı çıkardığı takım ve saha içi yerleşim Midtsjö’nün başarılı oyunu ile oyunda kalmayı başardı. Thiam, Caner, Halil hatta Robin yalçın ile oyun disiplininden hiç kopmadı.

Eyüpspor Beşiktaş’ın sahasına kazanmak için gelmiş… Golü yedikten sonra biraz bocalayan Eyüpspor, ikinci yarı ile birlikte dengeyi kurdu. Bana göre penaltı olmayan bir pozisyonla  yenildi.

Arda Turan’ın takımı ilk defa yenildi. Gelecek günlerde bu disiplini korudukları zaman takım olarak iyi işler yapacaktır.

Beşiktaş’ın hafta içinde Avrupa mesaisi de başlayacak.

Çok erken düştüğünü gözlediğim Beşiktaş, lige başlarken yakaladığı formu kaybetmiş görünüyor.

Zorlu fikstüre göre  bir ayda 7 tane maç oynayacak.

Bu maçların 5 tanesi deplasmanda olacak.  Beşiktaş için zor bir dönem başlıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.