DOLAR 33,5919
EURO 37,0397
ALTIN 2.643,11
BIST 9.830,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Per 29°C
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 30°C

Kendini Yenmek

Kendini Yenmek

Tam 4 yıl boyunca katılmak için yazılan, çizilen, emek verip çalışılan, çeşitli etaplarda maçlar oynayıp ter akıtılan, Avrupa’da, Dünya bir çok turnuvada katılmak için çaba harcanan Olimpiyatlar artık başladı. A milli Kadın takımımız da ilk maçına çıktı ve sonuçta büyük bir çekişme ile Hollanda’yı geçti ancak zar zor kazanılan bir maç oldu.. Neden mi..?

Anlatalım mı? 

  • Kadro belirlenmesinde yapılan yanlışlardan, 
  • Tek libero ile oynamaktan, 
  • Önce takımı 14 kişi açıklayıp, son anda kamptaki odasından evine gönderilen bir oyuncumuza yapılan ayıptan, 
  • Takımdaki sakat oyuncuları gizlemekten ve ısrarla takımda tutarak, sponsorlarla yapılan anlaşmaları yüzünden, 
  • Takıma yapılan menajer baskılarına boyun eğmekten, 
  • Hiç bir hazırlık maçı yapmadan turnuvaya katılmaktan, 
  • Turnuva da sosyal medya  klipleri ve reklam filmleriyle hazırlanmaktan, 
  • Her oyuncunun reklam yıldızı olmasından, 
  • Her türlü polemiğe sadece bir başkan yanıtı ve açıklaması ekleyerek, kurumsal bir takım olamamanın iletişimsel hatalarından, 
  • Son anda bir büyük kulüp başkanının kendi takım kaptanına “torpil” yapmasından, 
  • Bu baskıya dayanamayan Federasyon başkanından, 
  • İlk maçında takımdaki kafa karışıklığının sahadaki kanıtını yansıtan, oyuncularımızın PUMA forması giymelerine rağmen, Teknik ekibin ADİDAS T – Shirtü giymesinden, (Tabii ki İzin var  ama yanlış) 

Ötürü.. 

Şimdi  ne olacak? 

Turnuva statüsüne göre gruptan çıkmak için bir maçı bile kazanmak yeterli gibiydi.  Bence aslında bu olimpiyatta çeyrek finale çıktık anlamında.. Çünkü seyrettiğim Dominik Cumhuriyetini yeneriz bence.. İtalya’yı yenersek 1.  (ki bence İtalya, bu halimizle bizi 3-1‘e bağlar) yenilirsek te ancak 2. olarak çıkarız.   

Bakalım göreceğiz?.. 

Dünya 1. Sırasındaki bir takımı SON 6 AYDA dünyanın karmaşası haline getirenlerin, başkanından top toplayıcısına kadar oturup düşünüp, nerede hata yaptık demesi gerekiyor..!  

Haa bu arada unutmadan, olimpiyatta dünyanın 1. takımı eğer arzu edilen başarıyı yani madalyayı alamazsa TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONUNU başkanı dahil TOPLUCA İSTİFAYA DAVET EDECEĞİM.. Bundan sonra da her yazımda bunu yazacağım. Haberleri olsun.. 

Hadi görüşürüz 

Çok endişeli  Dr. Eski Voleybolcu 

Nots:  

1) Hollanda’yı 5. Sette 2 sayı farkla yendik diye kimse şişinmesin. Kötü oynadık…:-/ 

2) A MİLLİ KADIN VOLEYBOL TAKIMIMIZI ve TÜM KADROYU “HERŞEYE RAĞMEN” ÇOOOK TEBRİK EDİYORUM VE SONSUZ BAŞARILAR DİLİYORUM… SİZLER GURURUMUZSUNUZ.. HADİ KADINLAR MADALYAYA.. #gotürkiye 

@drselcuktuna.com  #drselcuktuna  @drselcuktuna  #eskivoleybolcu  @eskivoleybolcu  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.